Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Όχι» των ξένων εταιρειών παραγωγής επεξεργαστών Η/Υ για την εκτέλεση παραγγελιών

Σύμφωνα με τον υπ. Ψηφιακής Πολιτικής της Ρωσίας, το 2022 η παραγωγή υπολογιστών ανέρχεται σε 15.000, ενώ όσον αφορά τους servers «Elbrus» και «Baikal» που λειτουργούν με ρωσικούς επεξεργαστές ανέρχεται σε 8.000.


Αρνούνται να εκτελέσουν παραγγελίες και να στείλουν τα ήδη παραχθέντα προϊόντα οι ξένες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή επεξεργαστών υπολογιστών για τη Ρωσία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της χώρας.

Το παραπάνω δημοσιοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Μακσούτ Σαντάγεφ, με βάση την εφημερίδα Kommersant. Όπως τόνισε ο υπουργός η κατάσταση αυτή ευθύνεται για την επιβράδυνση στην παραγωγή της ρωσικής τεχνολογίας υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2022 η παραγωγή υπολογιστών ανέρχεται σε 15.000, ενώ όσον αφορά τους servers «Elbrus» και «Baikal» που λειτουργούν με ρωσικούς επεξεργαστές ανέρχεται σε 8.000. «Τα δικαιώματα πενυματικής ιδιοκτησίας και όλη η τεκμηρίωση είναι ρωσικά, αλλά με βάση τα τοπολογικά πρότυπα, δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρωσία και όλα παραγγέλθηκαν σε ξένα εργοστάσια», τόνισε ο Σαντάγεφ.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Shares