Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν

18 Behind-the-Scenes Facts About the Newly Unveiled White House Portraits  of Barack and Michelle Obama | Artnet News

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν αποκάλυψαν την Τετάρτη τα επίσημα πορτρέτα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο.

Οι Ομπάμα ενώθηκαν με τους Μπάιντεν στο Ανατολικό Δωμάτιο για την αποκάλυψη των πορτρέτων, τα οποία αποκτήθηκαν και παραγγέλθηκαν από την Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου. Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα ζωγράφισε ο Ρόμπερτ ΜακΚάρντι και το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα η Σάρον Σπρουνγκ. Και οι δύο ζωγραφίστηκαν από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους αντίστοιχους καλλιτέχνες.

«Η Τζιλ και εγώ περιμέναμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο για πολύ καιρό μετά την πανδημία και είναι σωστό να το κάνουμε τώρα αποκαλύπτοντας τα πορτρέτα δύο σπουδαίων φίλων, δύο σπουδαίων Αμερικανών», είπε ο Μπάιντεν στο η τελετή.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα απεικονίζει τον πρώην πρόεδρο να στέκεται στο κέντρο του καμβά φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με γκρι γραβάτα. Ο ΜακΚάρντι είναι γνωστός για τα φωτορεαλιστικά του πορτρέτα και το λευκό φόντο, έχοντας ζωγραφίσει αξιόλογα θέματα όπως ο Τόνι Μόρισον και ο Μοχάμεντ Άλι.

Στο πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα απεικονίζεται η πρώην πρώτη κυρία καθισμένη σε έναν καναπέ στο κόκκινο δωμάτιο του Λευκού Οίκου, φορώντας ένα επίσημο μπλε φόρεμα. Το πορτρέτο θυμίζει άλλους πίνακες του Sprung που χαρακτηρίζουν συνήθως μια χρωματική παλέτα σαν κόσμημα.

Ο Μπάιντεν άνοιξε την ομιλία του στην τελετή της Τετάρτης επαινώντας τους Ομπάμα και την κληρονομιά τους, αποκαλώντας τον Μπαράκ Ομπάμα «έναν από τους πιο σημαντικούς προέδρους στην ιστορία μας» και τη Μισέλ Ομπάμα «μία από τις πιο σημαντικές πρώτες κυρίες».

Ο Ομπάμα ανταπέδωσε τον έπαινο στον Μπάιντεν στην ομιλία του αμέσως μετά την αποκάλυψη των πορτρέτων, αποκαλώντας τον «έναν άνθρωπο που έγινε πραγματικός σύντροφος και καλός φίλος».

«Τζο, τώρα είναι η καλή τύχη της Αμερικής να σε έχει πρόεδρο», είπε ο Ομπάμα. «Μας έχετε οδηγήσει σε μερικές επικίνδυνες στιγμές. Έχετε οικοδομήσει και προχωρήσετε πέρα ​​από τη δουλειά που κάναμε όλοι μαζί».

Τα αποκαλυπτήρια του πορτρέτου είναι μια παράδοση δεκαετιών, που χρονολογείται από το 1978 όταν ο Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κάλεσε τον άμεσο προκάτοχό του, Τζέραλντ Φορντ, πίσω στον Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση αποκάλυψης του Ομπάμα θα γινόταν παραδοσιακά κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν θα προσκαλούσε τον άνθρωπο που αποκαλείται κίνδυνος για τη δημοκρατία, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είπε στην ενημέρωση Τύπου την Τρίτη.

«Αναβάλλουμε αυτές τις ερωτήσεις στην Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου», είπε. «Καθοδηγούν τη διαδικασία στα επίσημα πορτρέτα τόσο των προέδρων όσο και των συζύγων τους».

Πηγή: politico.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares