Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε και πόσα θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του 2021 για δύο μήνες ανεξάρτητα αν πήραν μια παράταση μέσα στο 2020 ενώ παράλληλα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2021.

το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές για τις δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι καταβολές των νέων δίμηνων παρατάσεων για όσους θα λήξει το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2021.

Για δύο μήνες παρατείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που λήγουν ή θα λήξουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. Το μέτρο εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι δικαιούχοι θα λάβουν δύο έξτρα επιδόματα από τον ΟΑΕΔ και έτσι θα επιδοτηθούν συνολικά για 14 και όχι για 12 μήνες. Και συγκεκριμένα:

Επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
Βοηθήματα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 798,5 ευρώ (399,25 ευρώ μηνιαίως)
Επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας – 400 ευρώ (200 ευρώ μηνιαίως)
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών
Έως τέλος Ιανουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Νοεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.
Έως τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.
Έως τέλος Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.
Έως τέλος Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου

 

newsbomb.gr

Shares