Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ: Αφού «έλυσε» το πρόβλημα του 1 εκατ. Ελλήνων ανέργων τώρα ασχολείται με τους αλλοδαπούς…

ΟΑΕΔ: Αφού «έλυσε» το πρόβλημα του 1 εκατ. Ελλήνων ανέργων τώρα ασχολείται με τους αλλοδαπούς…

Πρόταση για την δημιουργία προγραμμάτων που αφορά την ένταξη νέων «μεταναστών» στην αγορά εργασίας, υπέβαλλε ο ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Σ. Πρωτοψάλτης προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας…

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+ Νεολαία» ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο «I.ReF.SoS “Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων”».

Με το έργο I.ReF.SoS, ο ΟΑΕΔ, ως Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με τους εταίρους του και συγκεκριμένα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και τον Οργανισμό Κατάρτισης DEKRA της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων «μεταναστών», ηλικίας 16 έως 24 ετών.

Η προσέγγιση αυτή εμπλουτίστηκε με καινοτομικό εκπαιδευτικό υλικό συμβουλευτικής, καθοδήγησης καθώς και γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού για εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους. Το έργο σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, σε 40 νέους «μετανάστες».

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Έργου πραγματοποιείται σήμερα η ημερίδα «Αξιοποιώντας τον Διάλογο για την κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων 16-24 ετών: Η εμπειρία του Έργου ERASMUS+ I.ReF.SoS».

Ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης προβλέπει την καταγραφή των δεξιοτήτων των νέων «μεταναστών», την αναγνώριση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων τους, την ταχύρυθμη γλωσσική εκμάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, μέσω εργασιακών προγραμμάτων.

dikaiologitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares