Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Ζελένσκι εκθέτει την κυβέρνηση: Η Ελλάδα βοήθησε τη Ρωσία να μεταφέρει πετρέλαιο με δεξαμενόπλοια

Στο συνέδριο του Economist που διοργανώνεται στο Λαγονήσι

Ο λόγος για τον ηγέτη της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι που έχει χάσει πια ξεκάθαρα την ψυχραιμία του ειδικά όσο εντείνονται τα σενάρια περί αντικατάστασής του, βίαιης ή μη.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, λοιπόν, καταδίκασε τις ενέργειες των ελληνικών εταιρειών που συνεργάζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι ελληνικές εταιρείες παρέχουν τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατά την ομιλία του στην 26η συνάντηση του Economist (Στιγμιότυπο κάτω)

«Η Ρωσία, παίζοντας με το φυσικό αέριο, κάνει τα πάντα για να χαλαρώσει ο πληθωρισμός και να βιώσει η Ευρώπη τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία αυτό το χειμώνα. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή, βλέπουμε πώς οι ελληνικές εταιρείες παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, ενώ από την άλλη ο ρωσικός ενεργειακός πόρος χρησιμοποιείται ως όπλο ενάντια στην Ευρώπη και ενάντια στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε Ευρωπαίου», είπε ο Ζελένσκι στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο Λαγονήσι.

 

Με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Shares