Παρασκευή , 3 Απριλίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος ”ξεγυμνώνει” τα fake news: ”Δεν έφθασε ποτέ F-16 στην Καβάλα – Υπόλογοι όσοι το αναπαράγουν”…..

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τα fake news που κυκλοφορούν από χθες για δήθεν πτήση τουρκικού F-16 στην Καβάλα.


Σε διάφορα site γράφτηκε πως τα τουρκικά F-16 έφτασαν μέχρι και την Καβάλα, είδηση την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας – και βουλευτής Καβάλας – διαψεύδει κατηγορηματικά με οργισμένη ανακοίνωση:

Με ανάρτηση που έκανε πριν λίγο αναφέρει τα εξής:

”Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα; Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!”

 

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Σάββα Καλεντερίδη

Με κάθε σεβασμό στην αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, θα ήθελα να αναφερθώ σε δημοσιεύματα που έγιναν χθες και έφεραν τουρκικό F-16 να έχει διασχίσει τη Θράκη και να έχει κάνει υπέρπτηση ακόμα και πάνω από τη Καβάλα και όλα αυτά ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, δεν υπήρχε τέτοιο περιστατικό και μάλιστα η είδηση διαψεύδεται κατηγορηματικά, σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη από το infognomonpolitics.gr

Χθες ένα τουρκικό F-16 πέταξε στην Αν. Θράκη, μετά την πτήση των ελληνικών F-16 στον Έβρο, και άλλο ένα τουρκικό F-16 πέταξε στο βόρειο Αιγαίο, όπου αναχαιτίστηκε από ελληνικά αεροσκάφη στο διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, κατηγορηματικά κανένα άλλο περιστατικό δεν καταγράφηκε χθες στην περιοχή της Θράκης και του Β. Αιγαίου και φυσικά δεν υπάρχει υπέρπτηση τουρκικού αεροσκάφους πάνω ούτε κοντά στην Καβάλα.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares