Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο βρόμικος πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας: Πως χρησιμοποιεί τους ξένους δημοσιογράφους;….

Ο βρόμικος πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας: Πως χρησιμοποιεί τους ξένους δημοσιογράφους;....

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπίσει μπαράζ δημοσιευμάτων εναντίον της Ελλάδας, εκπορευόμενα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).


Απλά ελπίζουμε ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι ΔΕΝ θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν μέσα από τα γραφόμενά τους τα “fake news” της τουρκικής ΜΙΤ. Το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, το οποίο αμφισβητείται πλέον με στοιχεία, προκάλεσε μεγάλη ζημία, όπως έγραφα και χθες και είναι ευτύχημα ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει και να προειδοποιήσει τους λίγους ξένους δημοσιογράφους που έχουν «τσακωθεί» με την αλήθεια.

Έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει η κυβέρνηση. Όλες οι σοβαρές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής, έχουν κάθε δικαίωμα «να μας επαναφέρουν στην τάξη», όταν οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, γράφουν πληροφορίες που αποδεικνύονται ψευδείς.

Στην Ουάσιγκτον δεν διανοείται κανείς ξένος ανταποκριτής να γράψει οτιδήποτε, που δεν επιβεβαιωμένο. Αν είναι διαπιστευμένος -και όχι τσαρλατάνος- και δεν το διορθώσει, θα χάσει τη διαπίστευση. Το ίδιο αναμένουμε και από την Ελλάδα, εφόσον αποδείξει ότι όντως ένα κείμενο οποιουδήποτε ξένου ανταποκριτή είναι προβοκατόρικο ή καθοδηγείται από ξένες κυβερνήσεις, που στοχεύουν να προκαλέσουν ζημία στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hellas Journal αναφέρουν ότι τέσσερα ξένα ΜΜΕ ετοιμάζονται τις επόμενες ώρες να μεταφέρουν πληροφορίες των Τούρκων για κάποια γεγονότα στον Έβρο, που είναι απολύτως ψευδή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τολμήσουν. Πρόκειται τουλάχιστον για αντιδεοντολογική πράξη από την πλευρά των δημοσιογράφων. Τέτοια θέματα απαιτούν την απόλυτη διακρίβωση. Δεν γράφονται ούτε σαν ισχυρισμοί. Διότι παίζουν με την εθνική ασφάλεια μίας χώρας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τουρκία έχει κόψει και ράψει βίντεο των μυστικών της υπηρεσιών, προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του για έξι νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες είναι αληθινές. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας των πρακτόρων της ΜΙΤ.

Ο στόχος τους δεν είναι κρυφός: Θέλουν να αποδείξουν ότι η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ευρώπη φέρονται βίαια και απάνθρωπα σε κατατρεγμένους ανθρώπους, που χρησιμοποιεί ασύστολα η Τουρκία στη συνεχιζόμενη εισβολή της στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Λυπάμαι να αναφέρω πως σε τούτη την προσπάθεια «βοηθήθηκε» ο Ερντογάν και από άτομα που φέρουν ελληνικά ονόματα και δρουν στο εξωτερικό ως προστάτες των …αδυνάτων. Φαντάζομαι όχι από αλτρουϊσμό και φιλανθρωπία, αλλά επειδή είναι το επάγγελμά τους. Κρίμα…

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει. Στον στρατιωτικό τομέα τα πήγε πολύ καλά στον Έβρο. Όμως φαίνεται να χάνει τον πόλεμο των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας. Ιδιαίτερα στην Αμερική. Το δημοσίευμα της New York Times, που μπάζει από παντού, είναι καταθλιπτικό.

Ήδη η εφημερίδα έκανε την πρώτη διόρθωση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Χρησιμοποίησε μία περίεργη πηγή, που αποδεικνύεται ότι πρόσφατα έλαβε την τουρκική υπηκοότητα. Δεν είναι μικρό λάθος, ούτε λεπτομέρεια. Είναι ένα ισχυρό στοιχείο που πρέπει να το χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Τα γνωρίζουμε οι δημοσιογράφοι. Δεν γίνεται να τα αγνοεί η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες που διοχετεύει η Τουρκία είναι χαλκευμένες. Τα βίντεο είναι πειραγμένα. Οι φωτογραφίες το ίδιο και χειρότερα. Και οι πηγές των ξένων δημοσιογράφων είναι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία, άρα είναι εκβιάσιμοι.

Από την άλλη πλευρά, όπως έγραψα και χθες, από τη στιγμή που αυτά τα κτίρια στον Έβρο δεν είναι ένα «κολαστήριο», ούτε ένα «Γκουαντανάμο», αλλά κέντρο υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων, πρέπει να ειπωθεί. Στις περιπτώσεις αυτές το καλύτερο φάρμακο είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Ανοίξτε το κέντρο υποδοχής του Πόρου στους ξένους δημοσιογράφους. Για να αποδειχθεί ότι το δημοσίευμα της New York Times βασίστηκε σε αναλήθειες, σε υπερβολές και σε ισχυρισμούς «πηγών» που διαμένουν στην Τουρκία και δέχθηκαν -υπό εκβιασμούς και απειλές προφανώς- να παίξουν το βρώμικο παιγνίδι του Ερντογάν.

Η αμερικανική εφημερίδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι παραδέχεται τα λάθη της. Εάν ο δημοσιογράφος της στην Τουρκία, απέτυχε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και από άλλες πηγές, τότε πρόκειται για ατόπημα. Ας ασχοληθεί με τους φυλακισμένους συναδέλφους του. Ο αγαπημένος του Ερντογάν έχει γεμίσει τις φυλακές με δημοσιογράφους, αν δεν το έχει πάρει είδηση…

 

Του Μιχάλη Ιγνατίου

ΠΗΓΗ:hellasjournal.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares