Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παρακολουθήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια – Συμμετέχει και η Κίνα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί στα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται στη ρωσική Άπω Ανατολή και όπου συμμετέχουν πολλές χώρες. Aνάμεσά τους και η Κίνα, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στο Σεργκεϊέφσκι, μία από τις περιοχές όπου θα διεξάγονται τα στρατιωτικά γυμνάσια, που έχουν ονομαστεί Vostok – 2022, επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Σε αυτά συμμετέχουν πολλές συμμαχικές και γειτονικές χώρες της Ρωσίας, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία και η Κίνα.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών» με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, διευκρίνισε ο Πεσκόφ, ενώ πρόσθεσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα μπορέσει να παρακολουθήσει την τελική φάση των γυμνασίων» μετά τη σύσκεψη.

Τα γυμνάσια Vostok – 2022 ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη με ελιγμούς πολεμικών αεροσκαφών, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας και προσομοιώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, περισσότεροι από 50.000 στρατιωτικοί, περισσότερα από 5.000 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός συμμετέχουν στα γυμνάσια.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares