Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Βελόπουλος προειδοποιούσε ξανά και ξανά την ΝΔ για την ΑΟΖ – Η Ελληνική λύση είχε καταθέσει πρόταση νόμου για μονομερής ΑΟΖ αλλά η ΝΔ προτίμησε να χαρίσει Καστελόριζο και άλλα νησιά με μερική επήρεια…..

Η Ελληνική λύση προειδοποιούσε  την κυβέρνηση για την ΑΟΖ εδώ και μήνες τόσο εντός Ευρωκοινοβουλίου όσο και εκτός ωστόσο για άλλη μια φορά η ΝΔ έκανε το αδιανόητο χάρισε με μειωμένη επήρεια Καστελόριζο και άλλα νησιά

Όλα τα ΜΜΕ ωστόσο συγχαίρουν τον Υπ.ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι κατάφεραν μια νίκη  ρίχνοντας στάχτη στα μάτια και απέχοντας πολύ από την πραγματικότητα.Στην αρχή σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό πρόβλημα ήταν εάν το νησιώτικο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου θα έχει ή όχι πλήρη επήρεια σε ΑΟΖ. Το Κάιρο δεν αρνείται ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ, αλλά θεωρούσε ότι το Καστελλόριζο, λόγω μεγέθους, έπρεπε να έχει περιορισμένη επήρεια.Όταν η ελληνική πλευρά εμφανίσθηκε διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω, η αιγυπτιακή πρόβαλε νέα απαίτηση: και τα νησιά Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος και Κρήτη να έχουν μικρότερη επήρεια.

Κάτι το οποίο έγινε με  την υπογραφή της συμφωνίας η οποία  φαίνεται να μην περιλαμβάνει όχι μόνο το Καστελλόριζο αλλά και την Ρόδο ολόκληρη. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  θα προβλέπει αντί για τη μέση γραμμή (50% για τις δύο πλευρές) 55% για την Αίγυπτο και 45% για την Ελλάδα!

Ωστόσο η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει   με το επιχείρημα ότι η υπογραφή συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος να αμφισβητήσουμε το εκτός διεθνούς δικαίου μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης. Το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο, αλλά επουδενί δεν δικαιολογεί ούτε τη μερική οριοθέτηση, αλλά κυρίως τη μειωμένη επήρεια.

Μιλάμε για  έγκλημα ,η κίνηση της ΝΔ να παραχωρήσει τα εθνικά μας δικαιώματα

Από τις αρχές του 2020 η Ελληνική Λύση είχε καταθέσει πρόταση για ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ.

Βρείτε το νομοσχέδιο εδώ

Δείτε το βίντεο:

 

 

Shares