Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Ο Βέλγος πρωθυπουργός τονίζει πως η χώρα του παραμένει σταθερή στην υποστήριξή της προς την Ουρανία και τον λαό της

«Το Βέλγιο παραμένει σταθερό στην υποστήριξή του προς την Ουρανία και τον ουκρανικό λαό», αναφέρει ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.

«Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για την βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ειρήνη και σταθερότητα στον κόσμο. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ», προσθέτει.

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ένας χρόνος χαμένων και διαλυμένων ζωών, σκοταδιού και ωμής ρωσικής βαρβαρότητας, αχρείαστων βασάνων και καταστροφής. Αλλά και ένας χρόνος απίστευτης αντοχής και αποφασιστικότητας του ουκρανικού λαού, που υπερασπίζεται την ελευθερία του και τις αξίες του για ανοιχτή κοινωνία και δημοκρατία. Έχουμε δει θαρραλέους πατέρες και μητέρες, κόρες και γιους, που θέλουν να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια χωρίς να βομβαρδίζονται τα σπίτια τους, και σχολεία και νοσοκομεία να καταστρέφονται», σημειώνει ο πρωθυπουργός του Βελγίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αναζητώντας ασφάλεια και σταθερότητα αλλού. Πάνω από 80.000 καλωσορίσαμε στο Βέλγιο. ‘Αλλοι έμειναν να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη πραγματικότητα της ζωής σε μία ζώνη σύγκρουση, με την καθημερινή αβεβαιότητα για τα βασικά, τον ηλεκτρισμό, το νερό, τη θέρμανση, την περίθαλψη».

Τέλος, ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή το Βέλγιο στάθηκε στο πλευρό σας, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αμύνεσθε κατά της παράνομης ρωσικής εισβολής, παράνομης κατοχής και παράνομης προσάρτησης. Μία ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών κανόνων που υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares