Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ο Βασιλιάς Κάρολος «εξοστράκισε» τον αδερφό του – Η πτώση του Άντριου

Ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να διώξει οριστικά τον πρίγκιπα Άντριου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Ο βασιλιάς Κάρολος «διώχνει τον πρίγκιπα Άντριου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν και δεν θα του επιτρέπεται πλέον να έχει γραφείο στο κτίριο ή να χρησιμοποιεί τη διεύθυνσή του για αλληλογραφία», ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές. Η απόφαση σημαίνει ότι «όποια παρουσία είχε στο Παλάτι έχει επίσημα τελειώσει»

Ο Κάρολος έδιωξε τον πρίγκιπα Άντριου από το παλάτι και του είπε ότι είναι «μόνος του» στον απόηχο του σκανδάλου γύρω από τις σχέσεις του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Έπσταιν που αυτοκτόνησε στη φυλακή, γράφει η Daily Mail.

Ο δούκας του Γιορκ δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως χώρο γραφείων, με αποτέλεσμα να διακόψει τον τελευταίο του δεσμό με την παλιά του ζωή ως εν ενεργεία μέλος της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εφημερίδας Sun.

«Οποιαδήποτε παρουσία στο Παλάτι έχει επίσημα τελειώσει», φέρεται να είπε μια πηγή. «Ο Βασιλιάς το έχει ξεκαθαρίσει. Δεν είναι εν ενεργεία μέλος της βασιλικής οικογένειας. Είναι μόνος του ». Ο 62χρονος Άντριου δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη διεύθυνση για οποιαδήποτε μελλοντική αλληλογραφία, ενώ το λιγοστό προσωπικό που είχε απομείνει στις υπηρεσίες του από τότε που παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντα πριν από τρία χρόνια, είναι πλέον αντιμέτωπο με την ανεργία.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, θα αποκτήσει για πρώτη φορά επίσημο τίτλο στον στρατό, αναλαμβάνοντας ως συνταγματάρχης των Ιρλανδικών Φρουρών από τον σύζυγό της. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας.

Ο Άντριου κληρονόμησε τη θέση του συνταγματάρχη των Φρουρών των Γρεναδιέρων από τον αείμνηστο πατέρα του, τον Δούκα του Εδιμβούργου, όταν αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017. Μετά την καταστροφική συνέντευξή του στο BBC Newsnight το 2019, αναγκάστηκε από τη βασίλισσα να παραιτηθεί από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα.

Μέχρι φέτος, είχε κρατήσει 10 επίσημους τίτλους στο στρατό, συμπεριλαμβανομένου του συνταγματάρχη των Φρουρών των Γρεναδιέρων, ενώ εργαζόταν για να «καθαρίσει» το όνομά του εν μέσω του σκανδάλου της σχέσης του με τον Επστάιν.

Τελικά του αφαιρέθηκε ο τελετουργικός τίτλος νωρίτερα αυτό το έτος, μετά την απόφασή του να διευθετήσει μια πολιτική αγωγή με ένα από τα θύματα του Έπσταϊν, τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία τον είχε επίσης κατηγορήσει για επίθεση. Πέρυσι συμφωνήθηκε ένας διακανονισμός, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν της τάξης των 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος αρνούνταν πάντα κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares