Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον αδερφό του, Έντουαρντ

O τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου – τον οποίο κατείχε από τον γάμο του με την Ελισάβετ μέχρι και τον θάνατό του, πριν δύο χρόνια, ο Φίλιππος – πέρασε σήμερα (10.03.2023) στον πρίγκιπα Έντουαρντ. Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Twitter. 

«Ευχόμαστε στον νέο Δούκα του Εδιμβούργου χρόνια πολλά σήμερα! Ο βασιλιάς απένειμε το Δουκάτο του Εδιμβούργου στον αδελφό του, πρίγκιπα Έντουαρντ, για τα 59α γενέθλιά του» γράφει η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Twitter.

Η ανάρτηση συνοδεύεται με την φωτογραφία του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Δείτε την ανάρτηση: 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε στις  9 Απριλίου 2021, χρειάστηκαν δηλαδή δύο χρόνια για να «περάσει» ο τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου στον 59χρονο κόμη του Εσσεξ. Και μάλιστα με αφορμή τα γενέθλια του…

Έστω και καθυστερημένα όμως, όπως σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα, ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά Κάρολου έλαβε τελικά τον ιστορικό και βαρυσήμαντο τίτλο, τον οποίο του είχε «τάξει» η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο Έντουαρντ παντρεύτηκε το 1999 την σύζυγό του, Σοφία.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό υπάρχει και μία… ασυνήθιστη κίνηση, μετά τον θάνατο του Έντουαρντ – σύμφωνα με την Daily Mail – ο τίτλος δεν θα «περάσει» στον γιο, αλλά θα επανέλθει στο Στέμμα.

newsit.gr

Shares