Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ο Β.Ζελένσκι ζητά από την Δύση 38 δισ.δολάρια για να συνεχίσει τον πόλεμο με την Ρωσία!

Θέλει να ζητήσει δάνειο 20 δισ.δολαρίων από το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε ότι η οικονομική στήριξη της χώρας του από τους διεθνείς δωρητές θα βοηθήσει ώστε να τερματιστεί γρηγορότερα ο καταστροφικός πόλεμος (αν και κανείς πλέον δεν ξέρει αν και κατά πόσο θα ήθελε να τελειώσει).

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, θα χρειαστούν 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθεί το εκτιμώμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και αυτά τα χρήματα τα ζητά από χώρες που έχουν εκτροχιασμένους προϋπολογισμούς και θα αναγκαστούν φέτος να ζεσταθούν στην καλύτερη περίπτωση με ξύλα!

«Όση περισσότερη βοήθεια λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία και θα διασφαλίσουμε ότι ένας τόσο βάναυσος πόλεμος δεν θα επεκταθεί σε άλλες χώρες», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας διαδικτυακά σε ένα φόρουμ, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του χρειάζεται 17 δισ. δολάρια για να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα σπίτια, τα σχολεία και τις κρίσιμες υποδομές, 2 δισ., σε στοχευμένες πιστώσεις, για να αποκαταστήσει τις υποδομές του ηλεκτρικού δικτύου και τουλάχιστον 5 δισεκ. για την αγορά φυσικού αερίου και άνθρακα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία θα επιδιώξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, ύψους έως και 20 δισεκ. δολαρίων.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares