Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Β.Πούτιν ζήτησε πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

Υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτεί το κράτος να θέτει σε διαθεσιμότητα διευθυντές και μετόχους εταιρειών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι χρειάζεται να συζητηθούν πρόσθετα μέτρα κατά της τρομοκρατίας για να προστατευθούν οι υποδομές που ελέγχονται από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Η Ρωσία δέχθηκε χθες τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή του Μπριάνσκ όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν Ρώσους πολίτες ενώ πήραν άμαχους για ομήρους στο χωριό Sushany, στην ίδια περιφέρεια.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτεί το κράτος να θέτει σε διαθεσιμότητα διευθυντές και μετόχους οποιασδήποτε εταιρείας που αποτυγχάνει να εκπληρώσει κρατικά συμβόλαια του αμυντικού τομέα υπό τους όρους του στρατιωτικού νόμου.

Το διάταγμα δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο Βιομηχανίας να διορίζει έναν νέο εξωτερικό διαχειριστή που θα αναλαμβάνει την διοίκηση των εν λόγω εταιρειών.

Το νέο διάταγμα θα εφαρμόζεται σε εταιρείες που «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους βάσει κρατικής σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης της μη λήψης μέτρων για την εγγύηση των παραδόσεων της παραγωγής».

pronews.gr

Shares