Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

O Tσίπρας επιστρατεύει το Ωνάσειο για να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν…

Aπό τις φωτογραφίες με πούρα, στις φωτογραφίες στο Μαξίμου εν ώρα εργασίας. Όχι με μία αλλά με δύο φωτογραφίες, και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει την προεκλογική φαρέτρα του. Μετά το πακέτο των 120 δόσεων, η ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο φαίνεται στους επικοινωνιολόγους του ΣΥΡΙΖΑ ως όπλο για να κερδίσει πόντους ενόψει εκλογών. Ο Τσίπρας επιστρατεύει το Ωνάσειο για να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο με μαγικά βενεζουελάνικα κόλπα θα γίνει Δημόσιο για να διορίζονται καυτές συριζαίες νοσοκόμες και φίλοι του Πολάκη.Πρόκειται για νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να σπρώξει στην αγκαλιά του Δημοσίου το Ντυνάν σαν να πρόκειται για κίνηση που θα αλλάξει την καθημερινότητα του πολίτη. Η σύσκεψη πρωι πρωι την Δευτέρα την οποία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, εκλήθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου

Στη σύσκεψη η διοίκηση της Πειραιώς ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ιδρύματος Ωνάση να καταθέσει νέα έγγραφη προσφορά για την αγορά του «Ντυνάν». Η προηγούμενη προσφορά του Ιδρύματος υπολείπετο του τιμήματος που θα μπορούσε να γίνει δεκτό από την Τράπεζα.

Η νέα πρόταση θα αξιολογηθεί από τους εξωτερικούς συμβούλους της τράπεζας για το «Ντυνάν» και εφόσον κριθεί ότι ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Πειραιώς, θα τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά.

Θα ακολουθηθεί δηλαδή η υφιστάμενη διαδικασία που διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων της και των καταθετών.

Η προηγούμενη παρέμβαση Τσίπρα, αξίζει να σημειωθεί ότι «δυναμίτισε» τον διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου αφού ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είχε προαναγγείλει και πάλι την ένταξή του Ντυνάν στο Δημόσιο, δρώντας σε παράβαση κάθε δεοντολογίας και αποθαρρύνοντας τους πιθανούς ενδιαφερόμενους.

Η πρόταση του Ιδρύματος ήταν τότε πολύ χαμηλή ενώ τη νέα πρωτοβουλία συνδέουν πολλοί με την κίνηση Τσακαλώτου να εξαιρέσει, με μία από τις γνωστές «νυχτερινές» τροπολογίες, το Ίδρυμα Ωνάση από τους φόρους για τα ακίνητά του.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει και αναδρομική απαλλαγή από τους ειδικούς φόρους για «ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά και αποδεδειγμένα για κοινωφελείς εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς» από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Πηγή Πληροφοριών

Shares