Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο Τριντό θεωρεί πως υγειονομική και κλιματική κρίση, προκαλούν την οικονομική που έρχεται

Η βαθιά και επείγουσα απειλή της κλιματικής αλλαγής εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό – κυριολεκτικά αυτή την εβδομάδα, αφού ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και το Όρεγκον εξαπλώθηκε σε όλη την ήπειρο, ρίχνοντας μια θαμπή ομίχλη στους ουρανούς.

Γίνονται τώρα ερωτήματα σχετικά με το πόσο γρήγορα ή με ενθουσιασμό οι Φιλελεύθεροι θα πρέπει να επιστρέψουν στην πρόκληση αυτή. Υπάρχει, τελικά, το μικρό θέμα μιας συνεχιζόμενης έκτακτης ανάγκης για την υγεία που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αλλά η εξελισσόμενη κλιματική έκτακτη ανάγκη δεν θα γίνει ευκολότερη η αντιμετώπιση με την πάροδο του χρόνου – και οι Φιλελεύθεροι μπορεί να μετανιώσουν που έχασαν οποιεσδήποτε διαθέσιμες ευκαιρίες για να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο προς τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών στα μέσα του αιώνα.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο έτος έχουν αλλάξει (ή αν πρόκειται απλώς για τα επίσημα μηνύματα σχετικά με αυτά τα σχέδια που έχουν προσαρμοστεί), έχει μετατοπίσει το επίκεντρό της που δηλώθηκε δημόσια στην άμεση κρίση που προκαλεί ο COVID-19.

“[Ο έλεγχος της εξάπλωσης του COVID-19] είναι η 100% προτεραιότητα της κυβέρνησής μας”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Chrystia Freeland. «Είναι αυτό στο οποίο εστιάζουμε σε μεγάλο βαθμό».

«Νομίζω ότι αναγνωρίζουμε και πάντα αναγνωρίζουμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια δουλειά», δήλωσε ο Τριντό.

Shares