Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

O Tραμπ στέλνει στην Ευρώπη τον «λογαριασμό» για τους Σύρους «πρόσφυγες»….

Η Ευρώπη πρέπει να πληρώνει περισσότερα για τους Σύρους «πρόσφυγες», δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.


Στην Ευρώπη «στέλνει» το λογαριασμό για το κόστος διαβίωσης των Σύρων , ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρώπη θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερα: «Πιστεύω ότι ειλικρινά η Ευρώπη θα έπρεπε να πληρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία πληρώνει τα περισσότερα».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι διατηρεί θαυμάσια σχέση με τους Κούρδους και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως και ο Ερντογάν έχει «θαυμάσια σχέση» με τους Κούρδους. Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του είπε ότι η χώρα του δεν έχει κάποιο θέμα με τους Κούρδους αλλά με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι τον θλίβει το γεγονός ότι ο Τραμπ και η Ρωσία παίρνουν στα σοβαρά τον Μαζλούμ Κομπάνι, τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή την οποία η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK.

 

insider

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares