Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Τραμπ δείχνει το «τέλος» του ISIS σε χάρτες -«Ηττήθηκε 100% στη Συρία»…(εικόνες)

To Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε «σε ποσοστό 100%» στη Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας: «Καιρός ήταν».Προς επίρρωσιν, ο αμερικανός πρόεδρος, παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.

«Εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα» εξήγησε συγκρίνοντας διαφορετικούς χάρτες, ο δεύτερος εκ των οποίων, που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατεβαίνει από το Air Force One (AP Photo/Terry Renna)

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προτού μεταβεί στην ιδιωτική κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά τον χάρτη (AP Photo/Evan Vucci)

Ο Τραμπ συγκρίνει τους δύο χάρτες (AP Photo/Carolyn Kaster)

«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε σε ποσοστό 100% στη Συρία» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.

Η Σάρα Σάντερς με το χάρτη της Συρίας μέσα από το Air Force One (AP Photo/Carolyn Kaster)

Λίγο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter:

«Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» συμπλήρωσε.

«Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».

Ωστόσο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να πολεμούν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον τελευταίο θύλακα των τζιχαντιστών στην Μπαγούζ, στην ανατολική Συρία, σημείωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των SDF με μήνυμά του στο Twitter.

“Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της Μπαγούζ αυτή τη στιγμή για να εξαλειφθεί ό,τι έχει απομείνει από το Ισλαμικό Κράτος” ανέφερε ο Μουσταφά Μπαλί, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF.

iefimerida

Shares