Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ο Τούρκος ΥΠ.ΑΜ Χουλούσι Ακάρ πραγματοποίησε συνάντηση με τους Διοικητές της Ένωσης μέσω Τηλεδιάσκεψης – Δείτε τί είπε για Αν.Μεσόγειο, Αρμενία & διερευνητικές συνομιλίες με Αθήνα…

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ πραγματοποίησε συνάντηση με τους Διοικητές της Ένωσης…

Υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκούλερ, Διοικητών Δύναμης και Αναπληρωτών Υπουργών Yunus Emre Karaosmanoğlu και Alpaslan Kavaklıoğlu.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Σύμβουλος Διοικητικής Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια και Εκπαιδευτική Βοήθεια στη Λιβύη, ο Διοικητής της Τουρκικής Ειδικής Ομάδας στο Αφγανιστάν, ο Αρχηγός της Τουρκικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στα Αρχηγεία του ΝΑΤΟ, ο Διοικητής Τουρκοκυπριακών Ειρηνικών Δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, διοικητές του στρατού,η Πολεμική Αεροπορία και οι διοικητές του Ναυτικού έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στον τομέα.

Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος έδωσε οδηγίες στη συνάντηση, όπου οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κοροναϊού συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας, είπε: “Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που μας δόθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Συγχαίρω όλους εσάς. Ελπίζω από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, πραγματοποιώντας δραστηριότητες με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, σε διάλογο και συντονισμό. ”

Εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ο υπουργός Άκαρ είπε: “Ωστόσο, στην ΤΔΒΚ, έχουμε προστατεύσει τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα τόσο των κυπρίων αδελφών μας όσο και γύρω από αυτόν και στους ουρανούς μέχρι σήμερα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν τους ποδοπατήσαμε μέχρι τώρα και δεν θα τους καταπατήσουμε από τώρα και στο εξής », είπε.

Διερευνητικές επαφές με Αθήνα

Αναφέροντας τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων στον διάλογο, την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο, ο υπουργός Akar είπε:

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών, των συνομιλιών. Ας διεξαχθούν οι διερευνητικές συνομιλίες, οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ και επίσης η τέταρτη συνάντηση, δύο από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα, στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Από την άλλη πλευρά, όλοι θα έπρεπε να είχαν δει και καταλάβει ότι δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε τετελεσμένα γεγονότα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις.

Αρμενία & στήριξη σε Αζερμπαϊτζάν

Αναφέροντας ότι η Αρμενία, η οποία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει να χτυπά τους αμάχους του Αζερμπαϊτζάν και να σκοτώνει τους αθώους ανθρώπους χωρίς να αναφέρει παιδικές γυναίκες, ο υπουργός Άκαρ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν θα αφήσουν το αίμα των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους.

Εκφράζοντας τις επιθυμίες του έλεος από τον Αλλάχ στους Τούρκους των Αζερμπαϊτζάν που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις με τους μάρτυρες και θεραπεύοντας τους τραυματίες, ο υπουργός Άκαρ είπε: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τούρκους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας, την ανάκτηση της γης τους και τη στήριξή τους με όλα τα μέσα μας για τη δικαιολογία τους»

Στο τέλος των λέξεων του, ο υπουργός Akar, θυμήθηκε με ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες και τους βετεράνους, “Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, επίσης γνωστές ως εστία του Προφήτη και αναδύονται από το στήθος αυτού του έθνους, υπό το φως της λογικής και της επιστήμης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας,” Αν πεθάνω ένας μάρτυρας. Είναι υπό τη διοίκηση του έθνους του, στο καθήκον του. ”

msb.gov.tr

Δείτε τι έγραψε σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το  Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας:

MSB Hulusi Akar (μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας) “γίνονται διερευνητικές συνομιλίες, οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ και επίσης η τέταρτη συνάντηση, δύο από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα, στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares