Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Τουρκικός στρατός «θωρακίζεται» και… καμαρώνει: Αυτά είναι τα νέα πυροβόλα του… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τουρκικός στρατός «θωρακίζεται» και… καμαρώνει: Αυτά είναι τα νέα πυροβόλα του... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος των αμυντικών βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξοπλίστηκαν με 10 επιπλέον αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων όπλων Korkut.

Ο Ντεμίρ είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι με την τελευταία παράδοση υπάρχουν συνολικά 13 συστήματα αεράμυνας Korkut, που αναπτύχθηκαν από την κορυφαία εταιρεία άμυνας Aselsan στην Τουρκία.

Το Korkut έχει την δυνατότητα 1.100 βολών το λεπτό και σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Τούρκων κατασκευαστών του μπορεί να καταρρίψει ρουκέτες σε αποστάσεις έως και 4 χιλιόμετρα. Το πλήρωμά του αποτελείται από τον οδηγό, τον πυροβολητή και τον επικεφαλής.

Τα πυροβόλα Korkut αναπτύχθηκαν από την τουρκική εταιρεία Aselsan αποσκοπώντας στην καταστροφή εχθρικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων, drones και αεροπορικών όπλων, που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Κάθε σύστημα Korkut απαρτίζεται από ένα όχημα διοίκησης και ελέγχου και τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα. Η σύμβαση παραγωγής του υπογράφηκε στις 19 Μαΐου 2016. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με το «Kokpit Aero», μαζί με τα πυροβόλα έχουν παραδοθεί τέσσερα οχήματα διοίκησης και ελέγχου.

Η τουρκική προπαγάνδα γύρω από τα συγκεκριμένα πυροβόλα συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο:

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares