Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο τουρισμός καταστρέφεται-Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον…

Ο τουρισμός καταστρέφεται-Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον...

Ο Τουρισμός καταστρέφεται…

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ξενοδόχοι αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς είναι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, καθότι τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν έχουν χαρακτήρα πιο πολύ επικοινωνιακό παρά ουσιαστικό με στόχο την πραγματική στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού.

Καταρχάς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων της εστίασης και του τουρισμού, που είναι οι μικρές και μεσαίες, δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την επιδότηση επιτοκίου και το ΤΕΠΙΧ διότι οι τράπεζες ζητάνε cash collateral και άλλες εγγυήσεις και τα κριτήρια για τα υπόλοιπα μέτρα, δεν επιτρέπουν στις επιχειρήσεις καν να ενταχθούν.

Επειτα η επιδότηση εργασίας έτσι όπως την προτείνει η κυβέρνηση συνοδεύεται από μείωση αποδοχών για τους εργαζομένους κατά 20% και συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων και έρχεται να καθιερώσει μέσα στην πανδημία τη μερική απασχόληση. Στην πραγματικότητα το κόστος της κρίσης μεταβιβάζεται ουσιαστικά στους εργαζόμενους! Τέλος έγινε λόγος για μείωση προκαταβολής φόρου, χωρίς τίποτα το συγκεκριμένο σε σχέση με το πόσο, το πότε και με ποιό κριτήριο..

Σίγουρα είναι λάθος να ληφθεί υπόψη τζίρος της περιόδου πριν την πανδημία την στιγμή που εδώ και τρείς μήνες τα έσοδα είναι σχεδόν μηδενικά και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

O τουρισμός καλώς ή κακώς έχει μια συνολική αντανάκλαση στο σύνολο του ΑΕΠ της χώρας, κοντά στο 20%, πράγμα που σημαίνει ότι ο κλάδος είναι νευραλγικός και δεν υπάρχει χώρος για μέτρα πρόχειρα ή αναποτελεσματικά όπως μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares