Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ – Ο ΕΛΓΑ να μην αγνοήσει τις νέες ζημιές στο λάδι…..

Οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας βλέπουν για τρίτη διαδοχική χρονιά το προϊόν τους να καταστρέφεται και βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αλλά και ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τη στάση του ΕΛΓΑ.

Τα «μηνύματα» που ήδη δέχονται, ότι ο Ασφαλιστικός Οργανισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα αποζημιώσεων γιατί αυτή την περίοδο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται λόγω καύσωνα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτα, αναχρονιστικά και σίγουρα λειτουργούν εις βάρος των αγροτών.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε χθες ο δικηγόρος Παρ’ αρείω Πάγω και πολιτευτής Ηλείας Θόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ήταν λάθος ακόμη και η ίδια με την περσινή συμπεριφορά στους τοματοπαραγωγούς τακτική, δλδ. κάποιοι παραγωγοί με θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου να αποζημιώνονται και κάποιοι άλλοι με 39,9 βαθμούς να μην αποζημιώνονται!

Όλα αυτά πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν. Να μπει μία ορθή και δίκαιη διαδικασία, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξουν ριζικά πράγματα στον ΕΛΓΑ με πολιτική παρέμβαση η οποία όμως, θα είναι σε θέση να γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών.

Ο κ. Βλαγκούλης σημείωσε ακόμη ότι οι συνέπειες για τους αγρότες είναι οδυνηρές, αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας, αφού είναι γνωστό ότι η παραγωγή του λαδιού δυστυχώς είχε προβλήματα και τις δύο προηγούμενες χρονιές, γι’ αυτό και η Πολιτεία και ο ΕΛΓΑ οφείλουν να δείξουν γρήγορα αντανακλαστικά για τη στήριξη και ενίσχυσή τους, κάτι που αδυνατούν να κάνουν μέχρι τώρα. Πρέπει αν γνωρίζουν ωστόσο ότι όταν το λάδι δεν πάει καλά, τότε η τοπική και η εθνική οικονομία πάνε χειρότερα.

 

Του Θεόδωρου Βλαγκούλη

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares