Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ταλαντούχος διπλοθεσίτης κ. Γεωργούλης αναστατώνει τα social media, αλλά όχι την Κουμουνδούρου…..

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Γεωργούλης», αλλά «όσοι τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο», αναβλύζει ως μήνυμα από τις περισσότερες αναρτήσεις


Εκείνον τον κρυφό άσσο στο μανίκι, με τον οποίο τραβά ταυτόχρονα πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και τη δυσαρέσκεια των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διαθέτει μοναδικά ο Ευρωβουλευτής του κόμματος και ηθοποιός στο επάγγελμα, Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος παρουσιάζει από τις αρχές της εβδομάδας και στο εξής το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Joker». Η διαχρονική του ενασχόληση, άλλωστε, με την υποκριτική ήταν αυτή που τον έκανε πανελληνίως γνωστό μέσα από την μικρή οθόνη, ανοίγοντας δρόμους που ούτε ο ίδιος ο Λαρισαίος ηθοποιός θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι θα κατέληγαν το 2019 στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Αν και η καριέρα του εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του ’90, πρωταγωνιστώντας στην τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου», ευφυώς σκεπτόμενος, ο Αλέξης Γεωργούλης άδραξε την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την πανελλαδική του δημοφιλία σε εθνικής εμβέλειας κάλπη, επιλέγοντας -όπως ο ίδιος έχει εκμυστηρευθεί δημόσια- στις τελευταίες Ευρωεκλογές ανάμεσα στις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του τελευταίου. Η τολμηρή κίνηση του κ. Γεωργούλη να μπει στον στίβο της πολιτικής στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 απεδείχθη, ωστόσο, κάτι περισσότερο από σοφή για τα εισοδήματά του, αφού εξασφάλισε μαζί με την εκλογή του ακαθάριστο μηνιαίο μισθό 8.932,86 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτόν κάθε λογής επιδόματα και αποζημιώσεις για την επόμενη πενταετία, με τις αποδοχές του να προσεγγίζουν τελικά στο τέλος κάθε μήνα τις 20.000 ευρώ. Οι υψηλές -και εξασφαλισμένες- αμοιβές του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έρχονται ως νόμιμη αποζημίωση μιας απαιτητικής κοινοβουλευτικής δραστηριότητας ανάμεσα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Στρασβούργο, δεν εμπόδισαν τον κ. Γεωργούλη να επιστρέψει από τις αρχές της εβδομάδας στις τηλεοπτικές οθόνες και μάλιστα σε καθημερινή βάση, παρουσιάζοντας το τηλεπαιχνίδι «Joker». Ο ζήλος του μάλιστα να κάνει «come back» στα τηλεοπτικά πλατό ήταν τέτοιος, που δεν πτοήθηκε ούτε και από το ατύχημα που είχε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στη διάρκεια αναρρίχησης στον Όλυμπο, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, γυρίζοντας εξαιτίας αυτού με το απαραίτητο προστατευτικό κάλυμμα για το πόδι του τα πρώτα επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού.

Το ίδιο ενθουσιασμένοι με την ευρωπαϊκής κλάσης «μεταγραφή» τους αποδείχτηκαν και οι ιθύνοντες του καναλιού, υποδεχόμενοι με διθυραμβικά σχόλια τον Ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο roster τους. Με υψηλές προσδοκίες τηλεθέασης, ο τηλεοπτικός σταθμός καλωσόρισε τον κ. Γεωργούλη «σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο», αφού «παρουσιάζει το πιο απρόβλεπτο, ανατρεπτικό και συναρπαστικό καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων, στο OPEN». Όσο για τη συμβολή του πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργούλης «έρχεται με διάθεση για παιχνίδι, αυθορμητισμό και πολύ χιούμορ, καλωσορίζοντας καθημερινά στο studio του JOKER διαγωνιζόμενους που είναι αποφασισμένοι να ζήσουν μια πρόκληση», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του σταθμού, η οποία κάλυψε για άλλη μια φορά με νέφη αμηχανίας την Κουμουνδούρου.

Μακριά από τα κεντρικά του κόμματος, το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από καμπάνια προβολής του παιχνιδιού με κύριο πρωταγωνιστή τον ίδιο, η οποία περιλάμβανε και πολλές συνεντεύξεις του στα media, εξασφαλίζοντας επικοινωνιακά για το νέο του τηλεοπτικό βήμα του κ. Γεωργούλη τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. «Επέλεξα να παρουσιάσω το Joker, γιατί σε σχέση με άλλες εκπομπές, έχει μια σοβαρότητα» δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Γεωργούλης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου, ανεβάζοντας τον… πήχη του τηλεπαιχνιδιού, αλλά και των προσωπικών κριτηρίων του ίδιου, καθώς εμμέσως παραδέχθηκε ότι συζητούσε και «με άλλες εκπομπές» για τη φετινή σεζόν, παρά τα βαριά του ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά καθήκοντα.

Στον αντίποδα, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου στην αρχή κάθε εβδομάδας, όπως και η επιστροφή στα τέλη της στην Ελλάδα για περαιτέρω πολιτική δουλειά δεν πτόησαν τον κ. Γεωργούλη από πέρυσι ακόμη, αφού αν και ανέλαβε καθήκοντα Ευρωβουλευτή τον Γενάρη του 2019, δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ρόλο κριτή στο τηλεοπτικό σόου «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1 στη διάρκεια της ίδιας χρονιάς, καθώς το ψυχαγωγικό πρόγραμμα προβαλλόταν τις Κυριακές. Αντίθετα, «δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξω την προηγούμενη με την ιδιότητα τώρα, αλλά να την εξελίξω, προσπαθώ να παντρέψω την πολιτική με την τέχνη» εξηγούσε τότε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με την νέα του, πολιτική ιδιότητα δούλευε περισσότερο και για λιγότερα χρήματα, όπως εκμυστηρεύθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Αναλύοντας, στο πλαίσιο αυτό τη σχέση κόστους – οφέλους από την πρόσφατη ενασχόλησή του με την πολιτική, ο κ. Γεωργούλης είπε τελικά το μεγάλο «ναι» στον ΑΝΤ1, προκαλώντας την πρώτη -βουβή- έκρηξη στα ενδότερα του κόμματός του. Την συντροφική δυσφορία εξωτερίκευσε μόνο η «Εφημερίδα των Συντακτών», υπενθυμίζοντας στο άρθρο της με τίτλο «Να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Γεωργούλη», πως «από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Γεωργούλη και η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε φανεί το φαιδρό της επιλογής», με τον αρθρογράφο να καταλήξει πως «σκεφτείτε γελοιότητα του συνδυασμού: ευρωβουλευτής και μάλιστα κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως λέει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετέχει ταυτόχρονα στο ριάλιτι «Your Face Sounds Familiar». Να τον χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να καμαρώνει για τις επιλογές του. Φταίνε βέβαια και όσοι τον ψήφισαν, τι να λέμε…»

Σηκώνοντας το εσωκομματικό γάντι, «δεν υπάρχει θέμα καταρχήν ασυμβίβαστου από τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» απάντησε τότε ο κ. Γεωργούλης, ενώ με επιθετική διάθεση απέναντι στην κριτική που δέχτηκε, «ως ηθοποιός μπήκα στην Ευρωβουλή, ηθοποιός είναι το επάγγελμα μου, από το οποίο βιοπορίζομαι τόσα χρόνια και δεν ζω κατ’ επάγγελμα από το Δημόσιο. Άλλωστε είχα δηλώσει και προεκλογικά ότι δεν θα εγκαταλείψω το επάγγελμα μου» πρόσθεσε.
geo1

 

geo2

 

geo3

geo4

geo5

Παρά την «ηφαιστειακή» έκρηξη της προσκείμενης στην αξιωματική αντιπολίτευση εφημερίδας, η δυσαρέσκεια για τη διπλή επαγγελματική ενασχόληση του κ. Γεωργούλη εκτονώθηκε τους επόμενους μήνες στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, για να αναζωπυρωθεί εκ νέου, όταν αποκαλύφθηκε το μηδενικό πόθεν έσχες του Ευρωβουλευτή για το έτος 2018. Εμφανώς σε θέση άμυνας, «το 2018 δεν είχα λογαριασμό στις Βρυξέλλες γιατί δεν είχα καμία σχέση με τις Βρυξέλλες και δεν μεσουρανούσα σε ελληνικά πλατό. Δεν ήμουν στην Ελλάδα. Το χω πει πολλές φορές πως το μισό μου σπίτι είναι στην Αμερική και το άλλο μισό σπίτι είναι στην Αγγλία. Εδώ είναι η καρδιά μου. Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανα και τότε» υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής, ενώ εξίσου αμήχανη υπήρξε και η απάντησή του αναφορικά με την υποβολή του το 2019. «Το 2019 ήρθε μια περίοδος στην οποία δεν ήξερα τι έκανα και τώρα είμαι σε διαδικασία να καταλάβω που θα έχω την έδρα μου γιατί ίσως να είναι σωστό να είμαι στις Βρυξέλλες απ’ ότι να είμαι στην Αθήνα. Σαν μόνιμος κάτοικος καθώς το βασικό κομμάτι του χρόνου που περνάω είναι εκεί» επισήμανε ο κ. Γεωργούλης, για να συμπεράνει -ελλείψει και του πόθεν έσχες του- πως «είναι μια μεγάλη διαδικασία πως θα μεταφέρεις την μία έδρα μέσα σε ένα χρόνο από τη μία χώρα στην άλλη».

Ούτε όμως η πανδημία του κορωνοϊού εμπόδισε την ευόδωση των παράλληλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του κ. Γεωργούλη, αλλά μάλλον το αντίθετο, αφού με τη διαδικτυακή του παρουσία στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ξεπέρασε ευέλικτα το σκόπελο της χιλιομετρικής απόστασης, παραμένοντας περισσότερο καιρό στην Αθήνα. Απεναντίας, η ψηφιακή του συμμετοχή στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα έφερε τον κ. Γεωργούλη πιο κοντά στην παρουσίαση ενός καθημερινού τηλεοπτικού προγράμματος, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεικνύεται ως ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που βρήκαν και δεύτερη και καλά αμειβόμενη δουλειά μέσα στην πανδημία. Η διπλοθεσία Γεωργούλη και σε περίοδο «τριπλής κρίσης» κατά το κόμμα του, δηλαδή οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής, ήχησε όμως ως σειρήνα κοινωνικής κατακραυγής, που δεν άργησε να έρθει στα κοινωνικά δίκτυα.

Κοινή συνισταμένη στα εκατοντάδες δηκτικά σχόλια, με τα οποία το ελληνικό twitter υποδέχτηκε την νέα επαγγελματική στέγη του Ευρωβουλευτή ήταν η επιλογή των ψηφοφόρων. «Το πρόβλημα δεν είναι ο Γεωργούλης», αλλά «όσοι τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο» αναβλύζει ως μήνυμα από τις περισσότερες αναρτήσεις, ψέγοντας όσους πρόσθεσαν κάθε εκατοστό στη διαδρομή του γνωστού ηθοποιού προς τις Βρυξέλλες με τις 117.000 ψήφους που έλαβε στην κάλπη. Ανάμεσα στο κύμα σχολίων που ξεσήκωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το περιμέναμε πώς και πώς. Δεν θέλουμε να τον βλέπουμε μόνο σαν δραστήριο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναστατώνει το ευρωκοινοβούλιο με τις ενέργειές του, με τα ερώτηματά του, με τις παρεμβάσεις» τιτίβισε με αφορμή την πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού η ΕφΣυν, ενώ θέση απέναντι στο νέο ξεκίνημα του κ. Γεωργούλη πήραν και γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και η Αναστασία Γιάμαλη. Η τελευταία χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την «αφωνία» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο φαινόμενο της διπλοθεσίας του Ευρωβουλευτή, το οποίο ωστόσο τέθηκε και επισήμως στην κομματική ατζέντα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Αν και ονόματα δεν ειπώθηκαν, η «περίπτωση Ευρωβουλευτή – τηλεπαρουσιαστή» απασχόλησε τουλάχιστον τρία από τα στελέχη που έλαβαν το λόγο, χωρίς να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση αναφορικά με τα όρια της ανοχής του κόμματος απέναντι σε αντίστοιχα φαινόμενα. Πάντως, στις προθέσεις της Κουμουνδούρου δεν περιλαμβάνεται προσώρας ο ηθοποιός- Ευρωβουλευτής, ως ο πλέον κατάλληλος για να κάνει πρεμιέρα στο νέο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο οι δύο Γραμματείς, Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρης Τζανακόπουλος θα τραβούν κυρώσεις από το συρτάρι του καταστατικού, όπως τα φύλλα του Joker στο νέο παιχνίδι του ΟΡΕΝ.

 

πρωτο θεμα

 

Shares