Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

O Tραμπ κήρυξε «πόλεμο»! Πρώτος στόχος η Κίνα…

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος (;) για την παγκόσμια τάξη των πραγμάτων άρχισε να ξετυλίγεται και επισήμως μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, για την επιβολή πακέτου μέτρων 60 δισ. δολαρίων κατά της Κίνας.

Η Ουάσιγκτον γνωστοποίησε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, θα είναι το αντιστάθμισμα των απωλειών που είχε η αμερικανική οικονομία τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της συστηματικής εμπορικής και επιχειρηματικής κατασκοπείας του Πεκίνου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την απόφαση για την επιβολή δασμών σε τιμολόγια που ανέρχονται σε πολλά δισ. δολάρια από προϊόντα της κινεζικής βιομηχανίας, τα οποία έχουν κατακλύσει την αμερικανική αγορά.

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να μειώσει αισθητά τις απώλειες της αμερικανικής βιομηχανίας από την αθρόα εισροή κινεζικών προϊόντων.

Η Κίνα από την πλευρά της δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης, ότι θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στις ΗΠΑ, προκειμένου να υπερασπίσει τα εμπορικά και επιχειρηματικά της συμφέροντα.

protothema.gr

Shares