Παρασκευή , 6 Δεκέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

O Ερντογάν καταρρέει – Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα υποχωρεί η τουρκική λίρα….

Η Τουρκία «βλέπει» το νόμισμά της να υποχωρεί για ακόμα μια μέρα, καθώς την ίδια στιγμή υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα τα κρατικά ομόλογα.

Οι τιμές των τουρκικών κρατικών ομολόγων, με νόμισμα αναφοράς το δολάριο, υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων σήμερα, καθώς τα στοιχήματα για μία νέα πολύ μεγάλη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας οδήγησαν την λίρα σε πτώση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι αγορές χρήματος αναμένουν μία μείωση των επιτοκίων κατά 300 μονάδες βάσης (τρεις ποσοστιαίες μονάδες) από την κεντρική τράπεζα που συνεδριάζει αύριο και η διάρκεια της πτώσης της λίρας είναι αντίστοιχη με αυτή που σημειώθηκε τον Μάιο, όταν το τουρκικό νόμισμα είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο έτους.

Οι τιμές των τουρκικών ομολόγων με μεγαλύτερες διάρκειες σημείωναν απώλειες από 0,4 έως 1 σεντ στο δολάριο, με ορισμένα ομόλογα που λήγουν μετά το 2038 να καταγράφουν τη χαμηλότερη τιμή τους από τον Ιούλιο και το ομόλογο που λήγει το 2043 να σημειώνει τη χαμηλότερη τιμή από τα τέλη Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares