Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Sunak αποχωρεί από το COP27 στην Αίγυπτο

Rishi Sunak is rushed out of room by aides at COP 27 | LondonWorld

Ένας από τους βοηθούς του κ. Σουνάκ φαινόταν να του ψιθυρίζει στο αυτί ενώ βρισκόταν στη σκηνή – Ο πρωθυπουργός έφυγε από την αίθουσα αμέσως μετά.

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak απομακρύνθηκε βιαστικά από τη σκηνή σε μια εκδήλωση στο COP27 στην Αίγυπτο το απόγευμα της Δευτέρας. Ένα βίντεο που απαθανάτισε την έξοδο του πρωθυπουργού κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημοσιογράφο και διευθυντή/συντάκτη του βρετανικού ιστότοπου για την κλιματική αλλαγή, Carbon Brief, Leo Hickman.

Ο κ. Σουνάκ ήταν στη σκηνή με άλλους παγκόσμιους ηγέτες για μια εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή όταν οι βοηθοί του τον διέκοψαν. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιες πληροφορίες έλαβε ο κ. Σουνάκ από τους βοηθούς του.

Αναφέρεται ότι δύο λεπτά πριν φύγει από τη σκηνή, ένας βοηθός μίλησε με τον κ. Σουνάκ ο οποίος στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή και ο κ. Σουνάκ παρέμεινε καθισμένος. Ωστόσο, λίγο αργότερα, ένας άλλος βοηθός πλησίασε τον κ. Σουνάκ και ήταν τότε που ο πρωθυπουργός έφυγε τρέχοντας από τη σκηνή και βγήκε από μια από τις εξόδους στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Δεν έχει εκδοθεί επίσημη δήλωση από την Ντάουνινγκ Στριτ για να εξηγήσει τη δραματική αποχώρηση του πρωθυπουργού, ωστόσο πιστεύεται ότι έφυγε νωρίς για να προετοιμαστεί για μια κεντρική ομιλία για την κλιματική αλλαγή που θα έκανε αργότερα το απόγευμα.

Ο κ. Sunak χρησιμοποίησε την ομιλία για να ανακοινώσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο να δωρίσει 11,6 δισ. £ σε ένα ταμείο για την κλιματική αλλαγή. Ο κ. Σουνάκ είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τριπλασιάσει το χρηματικό ποσό που προορίζεται για προσαρμογή σε 1,5 δισ. λίρες μέχρι το 2025.

Ο κ. Σουνάκ, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα παρευρεθεί στο COP27, συνέχισε να απηχεί τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να υποχωρήσει στις υποσχέσεις για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: londonworld.com

Shares