Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε στον Ερντογάν ανησυχίες για την Ανατολική Μεσόγειο – «Μόνο ειρηνική λύση»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πέρα από τα ζητήματα που αφορούν στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μισέλ, «Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση».

«Συζητήσαμε την υποστήριξη της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και τον Αντόνιο Γκουτέρες, για τις προσπάθειες απεμπλοκής των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Μαδρίτη», υποστήριξε ο Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε πως «Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο έθνος είναι απαράδεκτες».

Επιπλέον, ο κ. Μισέλ πρόσθεσε πως «εξέφρασε βαθιές ανησυχίες για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση. Η διατήρηση των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας».

newsbomb.gr
Shares