Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Σάλεχ κινητοποιεί τους Άραβες να διώξουν τους Τούρκους από τη Λιβύη….

Ο Σάλεχ κινητοποιεί τους Άραβες να διώξουν τους Τούρκους από τη Λιβύη....

Επιζητείται μια πολιτική λύση για την αποκατάσταση της σταθερότητας


ΟFathi Al-Mariami, σύμβουλος του Ageela Saleh, πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης, επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες επισκέψεις του Saleh στο Μαρόκο και την Ιορδανία, εμπίπτουν στο πλαίσιο της αραβικής κινητοποίησης. Αυτό γίνεται για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα και τον τερματισμό της τουρκικής επέμβασης.

Σε δηλώσεις προς το «Al Arabiya», ο Al-Mariami είπε ότι ο Saleh ταξίδεψε στο Ραμπάτ μετά από πρόσκληση των μαροκινών αρχών, για να συζητήσει τη σύγκρουση και την πολιτική του πρωτοβουλία. Ο ομιλητής συζήτησε επίσης τη «Διακήρυξη του Καΐρου» και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι θεωρεί αυτά τα αποτελέσματα ως αφετηρία για την έναρξη διαλόγου μεταξύ Λιβύων και την επίτευξη ειρηνικής λύσης.

Αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεών του, ο Σάλεχ εναντιώθηκε στην τουρκική παρέμβαση, στη ροή μισθοφόρων και όπλων, καθώς και στην παραβίαση στην κυριαρχία της χώρας. Πρόσθεσε ότι αυτές οι επισκέψεις στοχεύουν στο να οδηγήσουν σε μια ενοποιημένη αραβική θέση για να βοηθήσουν τη Λιβύη να ξεφύγει από την κρίση, να εκδιώξει τους παρεμβατικούς και να διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Ο Αλ Μαριάμι τόνισε, ακόμη, ότι οι επισκέψεις του Σάλεχ είναι να επιτύχουν μια πολιτική λύση, υποστηριζόμενη από τον κόσμο με απώτερο στόχο την ενότητα και την κυριαρχία της Λιβύης, την προστασία του λαού, καθώς και τον τερματισμό της αστάθειας στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares