Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ο ρωσικός Στρατός ξεκινά νέα φάση της επιχείρησης «Ζ» στην ανατ. Ουκρανία την 1η Αυγούστου

Κρίσιμοι οι επόμενοι 5 μήνες για όλη την Ευρώπη

Ως κρίσιμο  για την συνολική ασφάλεια στην Ευρώπη παρουσιάζουν το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου μέχρι και το τέλος του 2022 αναλυτές προειδοποιώντας ότι τόσο η Ρωσία όσο και το ΝΑΤΟ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται το 24ωρο 31ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν μια νέα φάση της επιχείρησης Ζ στην ανατολική Ουκρανία, επιχειρώντας περαιτέρω προώθηση προς τα δυτικά,   ενώ το ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει να προκαλέσει τη Ρωσία στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όλα αυτά ενώ υπήρξαν κάποια αμιδρά σημάδια αποκλιμάκωσης, τόσο με την υπογραφή για τα σιτηρά, όσο και με την απόφαση της Λιουανίας να επιτρέψει τον ανεφοδιασμό του ρωσικού θύλακα στο Καλινινγκραντ.

Η ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού σήμερα ήταν ένα πρώτο σημάδι της έντασης των επιχειρήσεων που προετοιμάζει η Μόσχα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, δήλωσε μετά την επίθεση πως οι ρωσικοί πύραυλοι που έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκάλεσαν τραυματισμούς ανθρώπων, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

«Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι υποδομές του λιμανιού υπέστησαν ζημιές», δήλωσε ο Μαξίμ Μαρσένκο σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομή που σχετίζεται με την εξαγωγή των σιτηρών στο λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ.

«Το λιμάνι της Οδησσού βομβαρδίσθηκε, ιδιαίτερα το σημείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγωγής των σιτηρών. Καταρρίψαμε δύο πυραύλους και δύο άλλοι πύραυλοι έπληξαν λιμενική υποδομή, όπου προφανώς υπήρχαν σιτηρά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να ετοιμάζεται για να επαναλάβει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας παρά την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού σήμερα, μία ημέρα μετά τη υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης.

«Συνεχίζουμε τις τεχνικές προετοιμασίες για την έναρξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια μας», έγραψε ο Ολεξάντρ Κουμπράκοφ στο Facebook.

Στο μεταξύ βίντεο δείχνει ρωσικές ειδικές δυνάμεις να καταστρέφουν οχυρή θέση των ουκρανικών δυνάμεων  στο Ντονμπάς. Αφού εξαπέλυσαν επίθεση με πυρά στη συνέχεια μετέδωσαν τις συντεταγμένες της οχυρής θέσης πριν αυτή βομβαρδιστεί με πυρά πυροβολικού.

pronews.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares