Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Ρωσικός στρατός στο Ντονέτσκ – Έρχονται προσαρτήσεις εδαφών

Προελαύνει ο ουκρανικός στρατός στα αντολικά της χώρας, ενώ οι κατακτημένες από τους Ρώσουν περιοχές ετοιμάζονται για δημοψηφίσματα.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους μια τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας, τη στιγμή που η Μόσχα διοργανώνει δημοψηφίσματα προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχό της.

«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.

«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί στόχο για εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων, είπε ο Γκρόμοφ.

Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση της Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα, δημοψηφίσματα που χαρακτηρίζονται «χαλκευμένα» από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

 

newsbomb.gr

Shares