Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ρωσικός στρατός χλευάζει τους Τούρκους: Τουρκικό τεθωρακισμένο “τρόπαιο” στους δρόμους της Μόσχας ….

“Από τη Συρία με αγάπη” το μήνυμα των Ρώσων κομάντο στην Άγκυρα.


Στα λόγια φέρονται να “συμφωνούν” Πούτιν και Ερντογάν για τη Συρία, αλλά στις πράξεις υπάρχει μια μεγάλη κόντρα, η οποία έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις, αυξάνοντας την ένταση τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρωσικός στρατός μετέφερε στη Μόσχα τουρκικό τρόπαιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του στη Συρία, με την αποκάλυψη ενός τουρκικού θωρακισμένου οχήματος Kirpi.

Το συγκεκριμένο όχημα, σύμφωνα με πηγές, είχε λάβει μέρος στην τουρκική επίθεση σε θέσεις του συριακού και του ρωσικού στρατού. Έτσι απόρησαν οι Μοσχοβίτες όταν είδαν σε περιφερειακό δρόμο της Μόσχας να μεταφέρεται ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα ως “τρόπαιο” του πολέμου της Συρίας.

 

 

Υπάρχουν βέβαια ερωτηματικά, για το πως ακριβώς και κάτω από ποιες συνθήκες, “συνέλαβαν” οι Ρώσοι το τουρκικό θωρακισμένο όχημα, καθώς την ίδια στιγμή ειδικοί εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός μετέφερε το τουρκικό όχημα για να μελετηθεί από ειδικούς η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι στρατιώτες και οι τζιχαντιστές έχουν χάσει περίπου εκατό τεθωρακισμένα οχήματα σε Ιντλίμπ και Χαλέπι, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα τουρκικά στρατιωτικά οχήματα δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε στρατιωτικές συγκρούσεις.

Ενώ όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στη Μόσχα, οι Τούρκοι φέρονται να έστειλαν νέο τελεσίγραφο στη Ρωσία, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το Ιντλίμπ σε καμία περίπτωση.

“Θεωρητικά, Τουρκία και Ρωσία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει αρκετές χιλιάδες στρατεύματα στο Ιντλίμπ, για να αποτρέψει την κατάρρευση του μετώπου, ενώ οι μάχες μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των τουρκικών στρατευμάτων άρχισαν.

Την χθεσινή νύχτα, τουρκικά drone ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές σε συριακά άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

“Η σύγκρουση στην Ιντλίμπ εισέρχεται σε μια δραματική καμπή. Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν είναι οι συνηθισμένες αψιμαχίες τύπου διασυνοριακών συγκρούσεων. Όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με έναν πραγματικό πόλεμο. Η Τουρκία χρησιμοποιεί ποικιλία δυνάμεων και εξοπλισμού, με σκοπό να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στο συριακό στρατό.

Θεωρητικά, αυτός ο μίνι-πόλεμος θα είναι μια επικίνδυνη περιπέτεια, διότι θα δημιουργήσει την απειλή μιας άμεσης σύγκρουσης, μεταξύ του τουρκικού στρατού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων του ΝΑΤΟ και των πανίσχυρων ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εάν αυτή η σύγκρουση συνεχιστεί επί μακρόν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, τον οποίο θα κέρδιζε η ρωσική πλευρά βέβαια. Το πρόβλημα είναι όμως τι θα έκανε το ΝΑΤΟ σε αυτήν την περίπτωση;”, καταλήγει ο ίδιος.

Η τουρκική αλαζονεία αναζητά ισχυρή στρατιωτική στήριξη από το ΝΑΤΟ στο Ιντλίμπ, κάτι που ο Τραμπ είναι πρόθυμος να δώσει, φέρνοντας όμως τον πλανήτη προ μεγάλου αδιεξόδου στο απίθανο σενάριο ρήξης Ρώσων και Αμερικανών.

 

pentapostagma

Shares