Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

O ρωσικός “Ποσειδών” ετοιμάζεται να κατακτήσει τις θάλασσες

Tο υψηλής τεχνολογίας, μη επανδρωμένο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο “Ποσειδών” φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης καθώς η Μόσχα πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή ειδικής βάσης αποκλειστικά για αυτό, στις ακτές της, μέχρι το 2022.

Το υποβρύχιο αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία το 2020, ωστόσο, αυτή αναβλήθηκε μέχρι το 2021 εξαιτίας της πανδημίας της ασθένειας Covid-19.

Russia's Nuclear Tsunami Apocalypse Torpedo is Named 'Poseidon'

Ο Ποσειδών 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιζβέστια ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου Μπελγκόροντ έχουν ήδη ξεκινήσει την “πρακτική εκπαίδευση” στο “Ποσειδών”. Το υποβρύχιο αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία Rubin Design Bureau. Είναι ένα αυτόνομο όχημα εφοδιασμένο με πυρηνικά όπλα και μπορεί να χρησιμοποιείται σαν μέσο αποτροπής εναντίον εχθρικών βάσεων και ναυτικών σταθμών.

Military and Commercial Technology: Nuclear-powered submarine Belgorod to  test US defense

Το υποβρύχιο Μπελγκόροντ 

Η λειτουργία και η μορφή πλεύσης της μοιάζουν με εκείνες μίας προηγμένης πυρηνικά οπλισμένης τορπίλης με απόδοση πυρός 2 – 100 μεγατόνους. Είναι επίσης ικανό να μεταφέρει και συμβατικά όλα. Τα δύο σκάφη για τα οποία εικάζεται ότι θα μεταφέρουν το “Ποσειδών”, το Σχέδιο 09852 κλάσης Όσκαρ υποβρύχιο Μπελγκόροντ και το Σχέδιο 09851 υποβρύχιο Καμπαρόφσκ, είναι νέες κατασκευές που τέθηκαν σε υπηρεσία το 2019 και το 2020, αντίστοιχα.

Russian Special Submarine 'Khabarovsk' Likely to be Launched in June -  Naval News

Το Καμπαρόφσκ 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανώτατη ταχύτητά του φτάνει τα 100 χιλιόμετρα (54κόμβους) ανά ώρα, με ακτίνα δράσης τα 10.000 χιλιόμετρα (5.400 ναυτικά μίλια, 6.200 μίλια) και μέγιστη βύθιση τα 1.000 μέτρα, (3.300 πόδια).

Πηγή: The Eurasian Times

Του ειδικού συνεργάτη

Shares