Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Ρον Ντε Σάντις προετοιμάζει την κάθοδό του στις προεδρικές εκλογές του 2024

Ο πρώην Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί τον Ντε Σάντις ως μεγάλη εν δυνάμει απειλή για την υποψηφιότητά του


Επιταχύνει την προώθησή του για φερόμενη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, ως ανερχόμενος ηγέτης των ρεπουμπλικανών.

Ο Ντε Σάντις μετέφερε χθες τη μάχη του κατά των προοδευτικών αντιλήψεων εντός της Καλιφόρνιας που αποτελεί μία ουσιαστική πολιτεία για τους Δημοκρατικούς, στο πλαίσιο μιας παναμερικανικής εκστρατείας, καθώς ο ίδιος προετοιμάζει το έδαφος για μία αναμενόμενη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο Ντε Σάντις είχε συναντήσεις με πλούσιους δωρητές κατά τις προηγούμενες ημέρες. Καθώς διαμορφώνει την εικόνα της απήχησής του στην αμερικανική κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς ομιλιών, με έμφαση στα επιτεύγματά του στη Φλόριντα, ο ίδιος επικρίνει τις προοδευτικές ιδεολογικές τοποθετήσεις ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος για τις φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις, ενώ επιλέγει να τοποθετείται σε προπύργια των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, αλλά και της Νέας Υόρκης.

Ντε Σάντις vs Ντόναλντ Τραμπ

Ο ίδιος, ο οποίος αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τη διεκδίκηση προεδρικής υποψηφιότητας μέσα στους επόμενους μήνες, έχει καταστήσει τον πόλεμο κατά του προοδευτισμού κεντρικό θέμα στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας του στην Φλόριντα, αλλά και τρόπο προσέγγισης της βάσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο, ένας άλλος προεδρικός υποψήφιος, ο πρώην Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί τον Ντε Σάντις ως μεγάλη εν δυνάμει απειλή για την υποψηφιότητά του, καθώς δρομολογούνται οι εσωκομματικοί εκλογικοί κύκλοι πρόκρισης των προεδρικών υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Τραμπ έχει ήδη επιτεθεί προσωπικά και πολιτικά κατά του ΝτεΣάντις, καθώς ο εσωκομματικός προεκλογικός αγώνας προθερμαίνεται για τους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ντε Σάντις μιλώντας στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βορείως του Λος Άντζελες προχώρησε σε μία συγκαλυμμένη αναφορά στο χάος της προεδρίας Τραμπ, αλλά και στην ήττα του από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020.

«Δεν θα δείτε δράμα και ίντριγκες στο παλάτι», είπε ο Ντε Σάντις αναφερόμενος στα καθήκοντα του κυβερνήτη που ασκεί στη Φλόριντα. «Θα δείτε χειρουργική ακρίβεια και υλοποίηση» των κινήσεων.

Ο Ντε Σάντις, που εκλέχθηκε οριακά στη θέση του κυβερνήτη το 2018, προωθεί άμεσα τη σαρωτική επανεκλογή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Με την ατζέντα των ρεπουμπλικανών κατά του προοδευτισμού

Ο ίδιος επιτέθηκε σε Δημοκρατικούς κυβερνήτες και ηγέτες που έχουν μολυνθεί «από τον ιό των φυλετικών διακρίσεων και προκαταλήψεων», δίνοντας έμφαση στην έξαρση αριστερών ιδεολογικών τάσεων.

Παράλληλα επέκρινε τις πολιτικές τους για τους φόρους, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και την «πλύση εγκεφάλου» στις σχολικές τάξεις.

Ο Ντε Σάντις ήταν επικριτικός και για την Walt Disney Co, που είναι αντίθετη σε ένα νόμο της Φλόριντας που περιορίζει τη διδασκαλία στις τάξεις αναφορικά με το φύλο, αλλά και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε ένα νόμο της πολιτείας του για τον έλεγχο ενός ειδικού φορολογικού καθεστώτος γύρω από την περιοχή των εγκαταστάσεων της Walt Disney World, που για μισό αιώνα της επέτρεπε να λειτουργεί με μεγάλο βαθμό αυτονομίας.

«Υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη», διακήρυξε ο Ντε Σάντις, αναφερόμενος σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως το τέλος του «εταιρικού βασιλείου» της Disney.

Άλλοι υποψήφιοι αναμένεται να εισέλθουν στους προκριματικούς κύκλους διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ αυτών ο πρώην αντιπροέδρος Μάικ Πενς και ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί προεδρίας Τραμπ Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την προεδρική υποψηφιότητά της τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares