Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο Ράφα Ναδάλ αποκάλυψε πώς οι ενέσεις τον βοήθησαν να κατακτήσει το Roland Garros

Ο Ράφα Ναδάλ εξήγησε πως οι ενέσεις που έκανε τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι το τέλος του Roland Garros και να κατακτήσει το 14ο γαλλικό Grand Slam της καριέρας του.

Ο θρυλικός Ισπανός τενίστας σε ένα Q&A με την ΑΤΡ αναφέρθηκε στο πότε αποφάσισε να κάνει τις ενέσεις, αλλά και στο πως ανταποκρίθηκε ο οργανισμός του, εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια πως κατάφερε να γράψει και πάλι ιστορία, παρότι το σώμα του δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

“Κούτσαινα άσχημα. Ακόμα δεν είχα αρχίσει να κάνω ενέσεις αναισθησίας. Μετά απ’ αυτό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω στο τουρνουά αν δεν το κάναμε, γιατί η κατάσταση συνεχώς χειροτέρευε. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε ενέσεις στο νεύρο και ήταν μια καλή απόφαση, γιατί αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα έφτανα ποτέ μέχρι εδώ”, τόνισε ο Ράφα Ναδάλ.

Για τις ενέσεις: “Πονάει. Είναι υποφερτός πόνος, αλλά το κάνεις 20 λεπτά πριν βγεις έξω στο κορτ κάθε μέρα. Δεν είναι και τόσο ωραίο”.

Για το πώς κατάφερε να αγωνιστεί με μουδιασμένο πόδι: “Οι ενέσεις αυτές μπλοκάρουν τα αισθητήρια νεύρα από απόσταση. Αν τα κινητικά νεύρα είναι μουδιασμένα, δεν θα μπορείς να κουνήσεις το πόδι σου. Ούτε αυτό είναι ακριβές, γιατί υπάρχουν μέρες που το μούδιασμα είναι μικρότερο.

Για παράδειγμα στον τελικό τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν κοιμηθεί και η αίσθηση ήταν χειρότερη, αλλά πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τον αστράγαλό σου. Συνέχισα να τον ελέγχω σε μεγάλο βαθμό και ήμουν σε θέση να αγωνιστώ. Έχεις τον έλεγχο του ποδιού σου, αλλά δεν το νιώθεις”.

Για τον πόνο στο πόδι του τώρα που τελείωσε το τουρνουά: “Το δυσκολότερο είναι να μην μπορείς να προπονείσαι από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα, πέρσι μετά το Roland Garros κούτσαινα για 2,5 εβδομάδες.

Δεν μπορούσα ούτε να κατέβω τις σκάλες. Τελικά, όταν σταμάτησα να παίζω για λίγο, για ενάμιση μήνα περίπου, δεν είχα πρόβλημα στην καθημερινότητα μου και σταμάτησε να με πονάει. Αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που νιώθω όταν προπονούμαι και όταν αγωνίζομαι”.

Για τον στόχο του: “Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να πραγματοποιήσω παλμική ραδιοσυχνότητα στο νεύρο και να προσπαθήσω να δημιουργήσω την αίσθηση που έχω όταν παίζω με μουδιασμένο πόδι. Προσπαθούμε να το κάνουμε μόνιμο αυτό. Αν λειτουργήσει, θα αφαιρέσουμε την αίσθηση από τα αισθητικά νεύρα του ποδιού και αυτός θα είναι σημαντικός παράγοντας.

Έχουμε δει ήδη ότι μπορώ να παίξω όταν μπλοκάρεται η αίσθηση από απόσταση. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή τη θεραπεία και να επηρεάσουμε μόνιμα τη συμπεριφορά του νεύρου, τότε θα μπορέσω να συνεχίσω να παίζω. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά”.

newsit.gr

Shares