Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ακυρώνει την επίσκεψη στη Γερμανία και τη συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Παρασκευή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακυρώνει την επίσκεψη στη Γερμανία σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται τον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Bianet.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Παρασκευή όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιτεύχθηκε συναίνεση ανάμεσα στον Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Σουλτς, Jens Plötner, και τον εκπρόσωπο του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, αναφορικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Παράλληλα η κυβέρνηση στη Γερμανία φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με το βουλευτή του AKP Μουσταφά Ατσίκγκιοζ και τη στάση του απέναντι στους Κούρδους.

Μάλιστα στις 16 Ιανουαρίου το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο μετά από διαρροή αποσπασμάτων ομιλίας του Ατσίκγκιοζ στη Γερμανία όπου ζητούσε την «εξόντωση» των υποστηρικτών του ΡΚΚ και του κινήματος Γκιουλέν.

Ο Ατσίκγκιοζ συμμετείχε σε εκδήλωση της “Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Τουρκικών Ενώσεων Γερμανίας”, μια οργάνωση που πρόσκειται στον ακροδεξιό εταίρο του ΑΚΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares