Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

O Πτέραρχος ε.α., Κώστας Ιατρίδης αποκαλύπτει: Τα Ίμια «γκρίζαραν» εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων των πολιτικών- Όσο στέλνουμε μηνύματα κατευνασμού, τόσο πιο επιθετικός θα γίνεται ο Τούρκος…..

O Πτέραρχος ε.α., Κώστας Ιατρίδης αποκαλύπτει: Τα Ίμια «γκρίζαραν» εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων των πολιτικών- Όσο στέλνουμε μηνύματα κατευνασμού, τόσο πιο επιθετικός θα γίνεται ο Τούρκος.....

Υπέρ της δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και της αλλαγής στάσης έναντι της Τουρκίας, τάχθηκε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο Πτέραρχος ε.α., Κώστας Ιατρίδης, που ήταν «παρών» και στην κρίση των Ιμίων.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Ιατρίδης τόνισε, ότι «αν λειτουργούσαμε αποτρεπτικά και όχι κατευναστικά εδώ και 40 χρόνια, δε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο ο Ερντογάν να μη λογαριάζει τίποτα και να λέει “θα έρθω να κάνω γεωτρήσεις”, γιατί θα έρθει», ενώ πρόσθεσε πως «μετά από την ανοχή και τον κατευνασμό και της διεθνούς κοινότητας, έχει «ξεφύγει» από τη φάση της κλιμάκωσης της έντασης και πάει σε υλοποίηση των σχεδίων του για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και θα δημιουργήσει τετελεσμένα», τόνισε ο κ.Ιατρίδης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα των Ιμίων, είπε, ότι ο ίδιος ήταν εκείνες τις μέρες στη Σαντορίνη με μεγάλη δύναμη και συμπλήρωσε πως «στα Ίμια ήμασταν έτοιμοι. Το θέμα είναι το πώς το χειριστήκαμε και είναι ντροπή. Τα «γκριζάρανε» εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων των πολιτικών, γράψαμε μία άλλη ιστορία, που δεν μας τιμά και έτσι γεννήθηκε το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου».

Ο κ.Ιατρίδης χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια, που θα έπρεπε να απαντηθεί» την παρενόχληση του ελικοπτέρου, που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας και τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού. Τόνισε παράλληλα πως «υπερέχουμε στρατηγικά» έναντι της γείτονος και «οι ΕΔ είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή». Αποκάλυψε μάλιστα πως «έχουμε αντιαεροπορικά, που δεν έχει η Τουρκία», καθώς δεν έχει παραλάβει ακόμη τους S-400, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «ηθικό» των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για το ψευδομνημόνιο, που συνυπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, εξέφρασε τη ανησυχία του πως «αν έχουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, θα παράξει τετελεσμένα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.κ.Ιατρίδη στον FOCUS FM, εδώ:

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares