Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό – Εφυγε ο 66χρονος από την Αμαλιάδα…

Ο 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής από την Αμαλιάδα, που είχε νοσήσει από κορονωϊό είναι ο πρώτος νεκρός στην χώρας μας από τη νόσο. Άφησε πριν λίγο την τελευταία του πνοή καθώς είχε εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια.Συμμετείχε στην εκδρομή και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίου σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Ελάμβανε το μείγμα φαρμάκων που ενέκρινε για τον νέο κορονοϊό -δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα- την Τρίτη το βράδυ εκτάκτως η Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και ήταν σε κρίσημη κατάσταση, είχε οργανική ανεπάρκεια και ήταν ζωντανός τις τελευταίες ώρες μόνο από την καρδιά του.

Έσβησε και αυτή και έτσι αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε γειτονικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται με πνευμονία δύο συνταξιδιώτες του στους Αγίους Τόπους.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου, που επιτάχθηκε ως κλινική για κρούσματα του νέου κορονοϊού, νοσηλεύονται ακόμα έξι άτομα από την ίδια εκδρομή.

Οι υπόλοιποι 28 έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από τον ΕΟΔΥ.

Στο σπίτι τους παραμένουν και οι 15 γιατροί και νοσηλευτές της Παθολογικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Η ιχνηλάτηση των επαφών των ταξιδιωτών συνεχίζεται και αναμένονται και άλλα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.»

Shares