Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Πούτιν “βλέπει” τις ΗΠΑ πίσω από τo ‘σχίσμα’ των ορθόδοξων εκκλησιών! Η ψυχρότητα στις σχέσεις Ελλάδος –Ρωσίας….

Πατριαρχείο Μόσχας κατά Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία.

Άρθρο του περιοδικού Economist για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στον ορθόδοξο κόσμο λόγω του σχίσματος μεταξύ του Πατριαρχείου της Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με αφετηρία την αναγνώριση από το τελευταίο του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας, αναφέρει λεπτομέρειες της κρίσης.

Όπως επισημαίνεται, ο πρόεδρος της Ρωσίας από την αρχή είχε θεωρήσει την εξέλιξη αυτή ως παρέμβαση της διπλωματίας των ΗΠΑ ώστε να περιοριστεί η επιρροή της Ρωσίας.

Η αναγνώριση από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας έχει προκαλέσει μια σοβαρή κρίση στον ορθόδοξο κόσμο, σύμφωνα με το άρθρο. Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και η Εκκλησία της Ελλάδος συντάχτηκαν με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Στην Κύπρο, οι επίσκοποι είναι διχασμένοι.

Στο άρθρο επίσης υπογραμμίζεται η ψυχρότητα στις σχέσεις Ελλάδος –Ρωσίας και λόγω της προσέγγισης της τελευταίας με την Τουρκία. Υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα για το λόγο αυτό έχει πλησιάσει πολύ περισσότερο την Αμερική και το Ισραήλ σε ενεργειακά και στρατιωτικά θέματα.

Η συνέχεια ΕΔΩ

 

Shares