Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Ο Πούτιν ενημερώνει τους στρατιωτικούς διοικητές και το κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα ενημερώσει σήμερα (21/2) την ελίτ της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που διέταξε την εισβολή, η οποία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν θα επικεντρωθεί σ’ αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, θα αναλύσει τη διεθνή κατάσταση και θα παρουσιάσει το όραμά του για την ανάπτυξη της Ρωσίας μετά την επιβολή από τη Δύση των αυστηρότερων κυρώσεων στην πρόσφατη ιστορία.

«Σε μια τέτοια κρίσιμη και πολύ περίπλοκη συγκυρία στην ανάπτυξή μας, στις ζωές μας, όλοι περιμένουμε ένα μήνυμα με την ελπίδα να ακούσουμε μια εκτίμηση για το τι συμβαίνει, μια εκτίμηση για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Η ομιλία προς τα μέλη των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου και προς τους στρατιωτικούς διοικητές και τους στρατιώτες πρόκειται να αρχίσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στη Μόσχα.

Εξάλλου ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας, ο Ουάνγκ Γι, πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα τη Μόσχα και ενδέχεται να συναντηθεί με τον Πούτιν, εν μέσω των ανησυχιών που εκφράζονται από τις ΗΠΑ ότι το Πεκίνο πιθανόν να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει όπλα στη Ρωσία

newsbomb.gr

Shares