Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Ο ‘πόλεμος’ του ψωμιού – Κερδίζει έδαφος το ψωμί στα ξύλα

Με τη φρατζόλα των 280 γραμμαρίων να ξεπερνά πλέον το 1 ευρώ σε όλες τις λαϊκές συνοικίες, οι καταναλωτές αναζητούν ψωμί ψημένο σε φούρνους με ξύλα, η τιμή του οποίου δεν ξεπερνά τα 2 ευρώ.

Στην ουσία το ψωμί που ψήθηκε παραδοσιακά, δεν είναι πλέον τόσο δυσεύρετο και κοστίζει σχεδόν το ίδιο ή ακόμη και φθηνότερα από τα βιομηχανοποιημένο από κατεψυγμένη ζύμη,  που πουλάνε στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.

Στα Βίλια λειτουργούν ήδη δύο φούρνοι που κάνουν ψωμί στα ξύλα και τα προϊόντα τους γίνονται ανάρπαστα. Παράλληλα, βλέποντας το αδιέξοδο και τον πόλεμο από την αρτοβιομηχανία, πολλοί φουρναραίοι για να επιβιώσουν ανταγωνιστικά, μετέτρεψαν σε παραδοσιακούς με φούρνους από ξύλα τα καταστήματα τους.

 

Shares