Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Ο Πάιατ ΟΜΟΛΟΓΕΙ τα όσα φωνάζει ο Κ. Βελόπουλος! ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κρίσιμο δεσμό για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη» χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος για άλλη μια φορά έκανε βόλτες σαν να ήταν υπουργός σε στρατηγικής σημασίας περιοχές της χώρας.Ο Αμερικανός πρέσβης ήταν σήμερα το πρωί στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρουπόλεως προκειμένου να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών για την ανέλκυση της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» (έχει κάποια αρμοδιότητα άραγε ή απλώς θέλει να δει πώς θα γίνει το λιμάνι που θα ξεπουληθεί;).

Φυσικά μαζί του ήταν και υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο κ. Πάιατ υπογράμμισε επίσης τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μελλοντική ιδιωτικοποίηση (δηλαδή ξεπούλημα σε αμερικανικά συμφέροντα) του λιμανιού.

«Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι εδώ στην Αλεξανδρούπολη και μπορώ να υπογραμμίσω τη σχέση μας με την πόλη, καθώς και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η μελλοντική ιδιωτικοποίηση του λιμανιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, εκφράζοντας την ελπίδα η ιδιωτικοποίηση «να γίνει με έναν τρόπο που θα την καταστήσει ελκυστική ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αμερικανικές εταιρείες».

Πόσο πιο καθαρά να πει ο άνθρωπος ότι θέλει το λιμάνι για λογαριασμό των αμερικανικών συμφερόντων; Το πιο θλιβερό είναι ότι ακόμη δεν έχει πουληθεί, αμερικανικό το βάφτισαν το λιμάνι, σα να λένε από τώρα να μην ελπίζουν άλλων χωρών εταιρείες να το διεκδικήσουν (που ούτως η άλλως δεν θα έπρεπε να πωλείται). Και φυσικά οι ΗΠΑ δεν θα αναλάμβαναν το λιμάνι για να το βελτιώσουν, πρώτα η Ελλάδα πληρώνει για να φτιαχτεί και μετά θα πάρουν οι Αμερικανοί το “φιλέτο” έτοιμο.

Φυσικά όλα όσα γίνονται επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τα όσα λέει εδώ και χρόνια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ότι σχεδιάζεται το ξεπούλημα του λιμανιού στην πόλη της Θράκης και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά τα όσα έχει πει σε παλιότερες εκπομπές Κόντρα & Ρήξη:

Για τον ρόλο του Πάιατ έχει μιλήσει πολλάκις και ο Κυριάκος Βελόπουλος και έχει αναλύσει στις εκπομπές του τον ρόλο του. Δείτε χαρακτηριστικά:

Shares