Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Γερμανία υμνεί τους ΝΑΖΙ

Ukraine: Zelenskyy dismisses ambassador to Germany — as it happened | News  | DW | 09.07.2022

Ο Andriy Melnyk, πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία από το 2014, ήταν ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρόσωπα της ουκρανικής υπόθεσης στη Γερμανία, ποτέ δεν διέφυγε να ασκήσει σφοδρή κριτική σε αυτό που πολλοί θεωρούσαν ως αργή απάντηση της Γερμανίας στη ρωσική εισβολή και συχνά προκαλώντας την οργή των πολιτική ελίτ της χώρας.

Αλλά σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Jung & Naiv, η οποία μεταδόθηκε στο YouTube στις 29 Ιουνίου, ο κ. Melnyk υπερασπίστηκε τη μνήμη του Stepan Bandera, του ηγέτη της ακροδεξιάς Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Η εθνικιστική ομάδα, που υποστήριξε τη φασιστική ιδεολογία, συνεργάστηκε με τις γερμανικές δυνάμεις όταν κατέλαβαν την Ουκρανία και ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν στις μαζικές δολοφονίες Πολωνών και Εβραίων.

 

Ο κ. Μπαντέρα δεν συμμετείχε άμεσα στις δολοφονίες, επειδή συνελήφθη στην Ουκρανία το 1941 και τέθηκε σε «έντιμο εγκλεισμό» από τους Ναζί σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης έξω από το Βερολίνο επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Δολοφονήθηκε από σοβιετικούς κατασκόπους στο Μόναχο το 1959, ο κ. Μπαντέρα εξακολουθεί να τιμάται από ένα μέρος του ουκρανικού πληθυσμού για την ηγεσία του στην εθνικιστική υπόθεση, ιδιαίτερα στα δυτικά, όπου υπάρχουν αγάλματα του κ. Μπαντέρα και δρόμοι με το όνομά του.

Αλλά στη Γερμανία, η οποία υπερηφανεύεται για τη δέσμευσή της να αναγνωρίσει τα ναζιστικά εγκλήματα και να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η αμφισβήτηση αυτού του κεφαλαίου στην ιστορία είναι μια κόκκινη γραμμή.

Ο κ. Melnyk είχε ήδη σηκώσει τα φρύδια στη Γερμανία αρκετά χρόνια νωρίτερα επειδή επισκέφθηκε τον τάφο του κ. Bandera στο Μόναχο. Όταν ήρθε αντιμέτωπος στη συνέντευξη της 29ης Ιουνίου σχετικά με την ιστορία του ρόλου του OUN στις σφαγές και τις αντισημιτικές απόψεις του κ. Μπαντέρα, ο κ. Μέλνικ είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι αδιαμφισβήτητοι στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

«Αυτή είναι η αφήγηση που πιέζουν οι Ρώσοι μέχρι σήμερα και έχει υποστήριξη στη Γερμανία, στην Πολωνία και επίσης στο Ισραήλ», είπε.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares