Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λιβαδειά και περιμένει ΑΕΚ

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Πειραιά, η οποία μπορεί να μην έθελξε, αλλά πέρασε με 1-0 από τη Βοιωτία.

Ούτε επιθετικός, ούτε εξτρέμ, ούτε κεντρικός μέσος. Αμυντικός χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά και μάλιστα όχι ένας παίκτης που λογίζεται ως βασικός.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος αποδείχθηκε… λεβεντιά και έκανε τη διαφορά απέναντι στα παλικάρια του Βέλιτς με ένα γκολ που σημείωσε στο 40ο λεπτό, το οποίο ήταν αρκετό για να χαρίσει το διπλό στους Πειραιώτες.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Το ματς

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε το σύνολο του Μίτσελ. Οι Πειραιώτες ανέλαβαν παιχνίδι πρωτοβουλίας από τα πρώτα λεπτά, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται με το τετ α τετ του Μπιέλ με τον Μάρκοβιτς (8΄).

Ο Ισπανός κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών, έκανε το βολέ, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Λίγο αργότερα, ο Χάμοντ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή σε προσπάθεια που έκανε ο Ελ Αραμπί από τη μικρή περιοχή.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Χάμες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα μετά από περιπέτεια κατέληξε στον Ανδρούτσο, εκείνος στόπαρε με το στήθος και εκτέλεσε απευθείας σημειώνοντας το 1-0.

Πασχαλάκης και Μάρκοβιτς στο προσκήνιο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός έγινε πιο επιθετικός με το καλημέρα. Στο 48΄, ο Νίκας έκανε το γύρισμα, αλλά ο Πασχαλάκης έδειξε τα αντανακλαστικά του διώχνοντας σε κόρνερ.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τους Βοιωτούς να απειλούν ξανά σε δύο περιπτώσεις.

Βέβαια, η απόκρουση του ματς έγινε στο 54΄. Ο Χάμες δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο με ανάποδο χέρι έβγαλε εντυπωσιακά ο Μάρκοβιτς.

Νέα εφόρμηση του Μπιέλ, ο οποίος μετά από ένα εντυπωσιακό σλάλομ σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας ελάχιστα άουτ (58΄).

Με τους δύο τερματοφύλακες να είναι οι πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

Στο 82΄, ο Μπακαμπού άγγιξε το 2-0, αλλά το διαγώνιο πλασέ με εξωτερικό φάλτσο ξύρισε το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι ερυθρόλευκοι επανέφεραν τη διαφορά από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο μείον δέκα και το μείοντέσσερα αντίστοιχα.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League απέναντι στην ΑΕΚ, στο Φάληρο.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Η καρτέλα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 40΄ Ανδρούτσος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76΄ Άβιλα), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας, Μπιέλ (83΄ Φορτούνης), Χάμες Ροντρίγκες (83΄ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (68΄ Μπακαμπού).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Χάμοντ (85΄ Τσιριγώτης), Βήχος, Βινίσιους, Σκβάρκα (46΄ Δούμτσιος), Πέτρε (46΄ Γιαννιώτας), Βρακάς, Νίκας, Λιάγκας (39΄ Τζημόπουλος), Τσάπρας.

sportime.gr

Shares