Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ κατά φάλαγγας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας

Η UNRWA, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός επετέθη σε μία από τις αποστολές της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν κατά φάλαγγας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας που επέστρεφε από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας κινούμενης επί οδικού άξονα που είχε υποδείξει ο ισραηλινός στρατός. Ο επικεφαλής της διεθνούς φάλαγγας και η ομάδα του δεν τραυματίσθηκαν, αλλά ένα όχημα υπέστη ζημίες», έγραψε στο Twitter (Χ) ο διευθυντής της UNRWA στην Γάζα Τόμας Γουάιτ.

«Τα μέλη ανθρωπιστικών αποστολών δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος», πρόσθεσε.

 

Πηγή της UNRWA δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε, έπειτα από σχετική ερώτηση του AFP, ότι ελέγχει την ακρίβεια της πληροφορίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς επικρίνει με δριμύτητα τις συνθήκες της μεταφοράς της βοήθειας στην Γάζα.

«Φάλαγγες δέχονται πυρά. Καθυστερήσεις στα συνοριακά περάσματα», έγραψε στο Twitter (Χ) καταγγέλλοντας το γεγονός ότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές αποστολές είναι πρόσφυγες, σκοτώνονται», υπενθυμίζοντας επίσης ότι «ο πληθυσμός, τραυματισμένος και εξαντλημένος, στοιβάζεται σε μία λωρίδα γης όλο και πιο περιορισμένη».

«Τρία επίπεδα επιθεώρησης πριν τα φορτηγά λάβουν άδεια εισόδου. Σύγχυση και μεγάλες ουρές. Ολο και πιο μακρύς κατάλογος αγαθών που απορρίπτονται».

Καταγγέλλοντας μία «αδιανόητη κατάσταση για τον πληθυσμό της Γάζας και για εκείνους που τον συντρέχουν», ο Μάρτιν Γκρίφιθς επαναλαμβάνει ότι «πρέπει να σταματήσουν οι μάχες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Shares