Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο νταλκάς του Φερετζέ….

 

Η μεγαλύτερή τραγωδία σε μία δημοκρατία, είναι η επίκληση της από εκείνους που την «βιάζουν» καθημερινά, χρησιμοποιώντας ψεύτικα επιχειρήματα. Η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ανεξαρτησία μιας χώρας , είναι το φοβικό σύνδρομο έναντι εξωτερικών κινδύνων και η εσωστρέφεια.


Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει εσχάτως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιστράτευσε όλες τις μεθόδους για να μας πείσει , ότι στον Έβρο δεν εισέβαλαν ποτέ οι «γείτονες» και «φίλοι» Τούρκοι, ότι ο φράκτης έγινε ποιο μέσα και όχι στο σημείο Μελισσοκομείο του Έβρου γιατί το σημείο ήταν βαλτώδες ( ακούστηκε και αυτό το απίστευτο από στόμα Υπουργού ) , ενώ είναι τόσο εμπεριστατωμένος ο κυβερνητικός λόγος ,που το ΥΠΕΞ αρνείται να δώσει το περιεχόμενο των διαβημάτων της Ελλάδας στην Τουρκία.

Και για να καταλάβετε την δημοκρατικότητα του πράγματος στις ήδη εδώ και πολλές δεκαετίες προβληματική σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία , ο κ. Μπαγί ( πρώην Υπουργός για θέματα ευρωπαϊκών σχέσεων της Τουρκίας και νυν πρέσβης στην Τσεχία) , μας είπε πως η Ελλάδα έχει δικαίωμα να φτιάχνει φράχτες όπου θέλει, εκτός από το τμήμα που αφορά τα σύνορα της με την Τουρκία.

Και ναι λοιπόν, ήρθαμε στο μαγευτικό καλοκαίρι της μετά πανδημίας εποχής. Που κολλάει θα μου πείτε το καλοκαίρι….όλα κολλάνε μεταξύ τους, αφού η Τουρκία για να ηρεμήσει ζήτησε κοινή συνεκμετάλλευση για τον τουρισμό του Αιγαίου ( σαν νταβάς που ζητά εισπράξεις από το καφενείο του δίπλα) , αφού φέτος το τουρισμός στη γειτονική χώρα πάει στις καλένδες.
Δεν θέλετε συνεκμετάλλευση μας λένε; Θα «φάτε στη μούρη ,παράνομες ροές» με τον φόβο να «λουστείτε» και το ατύχημα μας απαντούν. Ναι, όσο και αν φαντάζει υπερβολικό , το μπαξίσι και ο παράς είναι εκείνο που διαφεντεύει τους τούρκους μισαλλόδοξους γείτονες ,αφού η κατάσταση που επικρατεί δίπλα , δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις , ούτε και βλέψεις.

Αν αυτό το είχε αντιληφθεί νωρίτερα η Ελλάδα, εξοστρακίζοντας το φοβικό της σύνδρομο και τον κακό της εαυτό με την έλλειψη εθνικής αυτοπεποίθησης και φρονήματος, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα σε στεριά και θάλασσα.

 

Του Θανάση Μυλωνά

 

 

Shares