Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

O Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Ερντογάν για την επίθεση στην Πόλη

Πρόκειται για την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, στον Ερντογάν και του εξέφρασε τη λύπη του για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του εξέφρασε τη δική του λύπη για το περιστατικό με τους δύο νεκρούς Ισραηιλινούς στην δυτική όχθη.

«Ο Νετανιάχου και ο Ερντογάν συμφώνησαν να ανοίξουν μια νέα εποχή στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας Οι δυο τους συζήτησαν τρόπους για την σημαντική ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος Amichai Stein.

Η στιγμή που η βομβίστρια περιμένει στο παγκάκι

Συγκλονισμένοι είναι στην Τουρκία από την έκρηξη που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης. Για τη βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ κατηγορείται μια γυναίκα που, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η γυναίκα συριακής υπηκοότητας, που συνελήφθη την Κυριακή μετά την έκρηξη, φέρεται να ομολόγησε πως έκανε τη βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως λένε οι Τούρκοι, αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος». Η Αχλάμ Αλμπασίρ, που κατηγορείται για την τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης φέρεται να είχε μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις της.

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή την έχουν «πιάσει» να κάθεται αρκετή ώρα στα παγκάκια γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares