Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Ν. Δένδιας ΟΜΟΛΟΓΕΙ τη θέση της κυβέρνησης στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: “Η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ – Θα την εφαρμόσουμε κανονικά”…

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε για άλλη μια φορά σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεσμεύεται να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει τη μετονομασία της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία».Με το προκλητικό ρητορικό ερώτημα «τι μπορώ να κάνω;» ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδειξε ότι έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πραγματικότητα και ότι δεν πρόκειται γη κυβέρνησή του να την ακυρώσει.

«Εάν σας πω ότι μπορώ να αλλάξω συνολικά τη συμφωνία, ή έστω να αλλάξω συνολικά αυτά τα δυο άρθρα, (σσ. εννοεί τα άρθρα που προβλέπουν «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα) δεν θα σας πω την αλήθεια, αυτό αφ’ ης υπεγράφη και κυρώθηκε, δεν είναι δυνατόν» είπε ψευδόμενος ο κ. Δένδιας.

Μάλιστα ερωτώμενος εάν η συμφωνία είναι “προδοτική” απάντησε πως «Επιζήμια ναι, προδοτική… Δεν πρόκειται να αποδώσω τον τίτλο του προδότη στη χώρα εγώ σε κανέναν. Με εξαιρέσεις, για να είμαστε και ειλικρινείς. Αλλά εν πάση περιπτώσει σε αυτή τη συγκυρία το να μιλάμε για προδοσία, δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Έχουμε ακούσει εμείς από το ΣΥΡΙΖΑ τέτοια, θυμάστε, την εποχή των μνημονίων. «Προδότες», «δοσίλογους» μας λέγανε, «γερμανοτσολιάδες». Αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός πολιτικού λόγου οξύτατου. Κατά την άποψή μου όχι παραδεκτού, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί ούτε να τα διατηρεί ως πολιτική παρακαταθήκη» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός των Εξωτερικών.

Τα όσα είπε σήμερα ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνουν τα όσα λέει συνεχώς ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσουν τη συμφωνία που επέβαλαν στη χώρα Γερμανία και ΗΠΑ. Ας σταματήσουν, λοιπόν, κάποιοι στη Ν.Δ. να το παίζουν εχθροί της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού το κόμμα τους θα την εφαρμόσει κατά γράμμα…

Shares