Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Μόσιαλος εξηγεί πως κόλλησε ο Ντόλαντ Τραμπ κορωνοϊό

ΜΟΣΙΑΛΟΣ-ΤΡΑΜΠ

Η ανάρτηση του καθηγητή για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό – Όλα τα δεδομένα για το τεστ, το φάρμακο και το λάθος που έγινε στον Λευκό Οίκο.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του εξηγεί πως μπορεί να γίνει υπερμετάδοση του ιού, ενώ κάνει και αναφορά στα συμπτώματα που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και σε όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα στον Λευκό Οίκο που έφεραν αυτή την έξαρση.

«Ο Πρόεδρος Trump άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα του Covid-19 την Πέμπτη, και ανακοίνωσε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν μπει σε καραντίνα αργά την Τετάρτη. Από εχτές έλαβε προληπτικά, μαζί με κοκτέιλ θεραπευτικής αγωγής την πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα της Regeneron, και σήμερα μπήκε σε θεραπεία ρεμδεσιβίρης, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Sean Conley. Για προληπτικούς λόγους, και μετά από τις συστάσεις του ιατρού και των ειδικών, ο πρόεδρος Trump από εχθές μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed», τονίζει ο κ. Μόσιαλος.

Συσχετισμός του εμβολιασμού έναντι του HPV με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου Ο απώτερος στόχος του εμβολιασμού…

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Στον Λευκό Οίκο ιχνηλατούν τη διαδρομή του περιστατικού υπερμετάδοσης

«Ο αντιπρόεδρος Mike Pence και η σύζυγός του διαγνώστηκαν αρνητικοί, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Παρασκευή. Είναι ίσως ακόμη νωρίς να ξέρουμε, αλλά σύμφωνα με τη ρουτίνα του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν τα καθημερινά τεστ. Η εκπρόσωπος τύπου και ο υπεύθυνος της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Trump διαγνώστηκαν επίσης θετικοί εχθές το απόγευμα.

Ο Μόσιαλος εξηγεί πως κόλλησε ο Ντόλαντ Τραμπ κορωνοϊό

Ταυτόχρονα, στον Λευκό Οίκο προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή του περιστατικού υπερμετάδοσης, γιατί ίσως περί αυτού πρόκειται. Για μήνες, η στρατηγική του Λευκού Οίκου για τη διατήρηση της ασφάλειας του Προέδρου και του εσωτερικού του κύκλου, ήταν να γίνεται ένα (γρήγορο) τεστ για κορονοϊό σε όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου», επισημαίνει ο καθηγητής του LSE.

Τα αμφιβόλου ποιότητας τεστ κορονοϊού

«Αλλά, ένα από τα τεστ που χρησιμοποιούν, το ID Now της εταιρείας Abbott που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα εάν δεν χρησιμοποιείται όπως ενδείκνυται. Στην έκδοση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης, το FDA είχε δηλώσει πως το τεστ πρέπει να χρησιμοποιείται από υγειονομικούς «εντός των επτά πρώτων ημερών από τα συμπτώματα».

Ο Μόσιαλος εξηγεί πως κόλλησε ο Ντόλαντ Τραμπ κορωνοϊό

Όμως, σε άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχουν ακόμη δείξει συμπτώματα, το τεστ είναι πολύ λιγότερο ακριβές (έως και 1/3 περιπτώσεις). Τον Μάιο, μετά από πολλές αναφορές προβλημάτων για την ακρίβεια του τεστ, το FDA προειδοποίησε ότι όσοι διαγνώσκονται αρνητικοί με αυτό το τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα και με εργαστηριακό τεστ», προσθέτει ακόμη.

Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα στον Λευκό Οίκο

«Δυστυχώς, ίσως και να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που να συνδέονται με αυτή την εστία στο Λευκό Οίκο. Δεν μπορεί να αποκλειστεί βέβαια και η πιθανότητά πως πρόκειται περί περιστατικού υπερμετάδοσης.

Ο Μόσιαλος εξηγεί πως κόλλησε ο Ντόλαντ Τραμπ κορωνοϊό

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες από την τελετή ανακοίνωσης της πρότασης για την αντικαταστάτρια της Ginsburg, Amy Coney Barrett, πολλοί από τους καλεσμένους διαγνώστηκαν πλέον θετικοί στον κορονοϊό. Δυστυχώς επίσης δεν τηρήθηκαν οι σωστές φυσικές αποστάσεις και δεν χρησιμοποιήθηκαν μάσκες από όλους τους καλεσμένους. Δεν είναι σίγουρο πως αυτή η τελετή μπορεί να συνδεθεί με την εστία στον Λευκό Οίκο καθώς πρόκειται περί ανθρώπων που βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία. Αλλά δυστυχώς εκεί δεν κράτησαν τις αποστάσεις που ενδείκνυνται από τους ειδικούς», καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares