Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά δεν ζήτησε κυρώσεις! – Χαλαρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για το περιστατικό με τον Ν. Δένδια…

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά δεν ζήτησε κυρώσεις! - Χαλαρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για το περιστατικό με τον Ν. Δένδια...

Ζήτησε από τον Μισέλ να μπουν στην ατζέντα οι προκλήσεις του Ερντογάν…

Την δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θα συζητηθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη και αυτό έγινε δεκτό και θα συζητηθεί αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας η οποία όπως πρόσθεσε φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά.

«Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Απίστευτη απάντηση του ΥΠΕΞ

«Ενέργεια που εκθέτει την Τουρκία», χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τα όσα έγιναν με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υπερπτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Βασίλης Κοΐνης, ανέφερε τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι έγιναν από ελληνικής πλευράς όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να διέλθει του εναέριου χώρου της Τουρκίας, για ακόμη μια φορά οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε μια προκλητική ενέργεια, απολύτως περιττή. Μια ενέργεια που δεν εκθέτει παρά μόνον την ίδια την Τουρκία. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές ενέργειες, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά να μην επαναληφθούν».

 

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares