Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κόμισε τα Ιερά Λείψανα νεοφανών Αγίων στην Άρτα

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κόμισε προς προσκύνηση, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην πόλη της Άρτας, Ιερά Λείψανα νεοφανών Αγίων.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κόμισε προς προσκύνηση, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην πόλη της Άρτας, Ιερά Λείψανα νεοφανών Αγίων και συγκεκριμένα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, καθώς και του μακαριστού πατρός Αθανασίου του Χαμακιώτου.

Ο π. Αθανάσιος Χαμακιώτης, αν και δεν έχει ακόμη, επισήμως, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγιοκαταταχθεί, όμως τυγχάνει αγιασμένη μορφή, (όπως διαπιστώνει κανείς και από το σχετικό βιβλίο που έχει συγγράψει ως Αρχιμανδρίτης τότε ο Μαρουσιώτης Σεβασμιώτατος Αργολίδος κ. Νεκτάριος και έχει προλογίσει ο μακαριστός προκάτοχός του Αργολίδος Ιάκωβος Β’) είχε σπουδάσει στην τότε Ιερατική Σχολή της Άρτας και ήταν ο πνευματικός πατέρας δύο Μαρουσιωτών, μακαριστών πνευματικών εργατών της Άρτας, δηλαδή, του Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου Β’ (διατελέσαντος Ιεροκήρυκος Άρτης) και του π. Αθανασίου Φακίνου (διατελέσαντος Γεν. Αρχ. Επιτρόπου Άρτης).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υποδέχθηκε τα Άγια Λείψανα στα προπύλαια του Ναού και ακολούθως, τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος κ. Νεκτάριος ομίλησε, με θέμα: “όλα ζουν, αν τα θυμάμαι”.

Παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος.

Πηγή: iEllada

Shares